Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Informació dels mòduls d'acollida Les persones nouvingudes a la ciutat poden iniciar un itinerari formatiu des del Servei de primera acollida, que han de finalitzar en un màxim de 2 anys i en el qual han d’haver realitzat satisfactòriament els cursos oficials d’acollida: els mòdul A, B i C. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Informació dels mòduls d'acollida

Les persones nouvingudes a la ciutat poden iniciar un itinerari formatiu des del Servei de primera acollida, que han de finalitzar en un màxim de 2 anys i en el qual han d’haver realitzat satisfactòriament els cursos oficials d’acollida: els mòdul A, B i C.
  • Mòdul A: competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana (90h) amb la finalitat de facilitar l’accés i el coneixement de la llengua a la població d’origen estranger.
  • Mòdul B: coneixements laborals (amb una durada mínima de 15h). En aquest mòdul s’introduirà a les persones nouvingudes en aspectes vinculats al món laboral amb la finalitat de dotar-les de coneixements bàsics per fomentar la seva inserció laboral.
  • Mòdul C: coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic (amb una durada mínima de 15h) amb la finalitat d’informar a les persones nouvingudes respecte al seu context més pròxim, els drets i deures de la societat actual i estar informats sobre el marc jurídic en matèria d’estrangeria. És important conèixer els drets i deures dels ciutadans i ciutadanes i disposar de tota la informació per saber quins són els primers passos per gaudir en plenitud la ciutat.

 

Certificats d'acollida


La realització dels 3 mòduls amb un mínim del 75% d’assistència (de cada mòdul) i en un màxim de 2 anys permetrà l’expedició del certificat d’acollida de la Generalitat, que té un reconeixement jurídic en procediments d’estrangeria i en processos de nacionalitat.

Per obtenir-lo, les persones nouvingudes han de completar un curs de 90 hores de competències lingüístiques bàsiques en català ─que s’imparteix al Servei Local de Català (SLC) o bé al mateix Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament─; una formació de 15 hores sobre coneixements laborals ─que es realitza des del Servei de Primera Acollida─; i un darrer curs, també de 15 hores, sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic ─que es duu a terme al Servei de Primera Acollida.

Tot i que el certificat l’expedeix la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Rubí és qui executa i gestiona aquest servei, en compliment del Decret 150/2014 dels serveis d'acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, dins de la Llei 10/2010 d'acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya.

Per realitzar els cursos formatius del Mòdul A també et pots adreçar al Centre de Formació per Adults Pau Casals i al Servei Local de Català:

 Centre de Formació per a Adults Pau Casals
 C. Terrassa, 59
 93 588 77 04
 a8060277@xtec.net  

 

 Servei Local de Català
Centre Cívic El Pinar – La Cruïlla (Urbanització el Pinar, 1) | Transport públic: línia 1 i 2 d’autobús
 637 389 764
 rubi@cpnl.cat 
 www.cpnl.cat 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0