Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia de les Persones Refugiades El 20 de juny es commemora el Dia de les Persones Refugiades. L'Ajuntament de Rubí, a través del servei de Cooperació, ha preparat una programació d'actes per sensibilitzar la ciutadania i obrir debat sobre el refugi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dia de les Persones Refugiades

El 20 de juny es commemora el Dia de les Persones Refugiades. L'Ajuntament de Rubí, a través del servei de Cooperació, ha preparat una programació d'actes per sensibilitzar la ciutadania i obrir debat sobre el refugi

Actualment hi ha milions de persones vivint en camps de persones refugiades i assentaments informals. La crisi del sistema global a causa de la COVID-19 ha fet que les persones desplaçades, refugiades i demandants d'asil siguin uns dels col·lectius més colpejats.

Programa 2022


  • Del 7 al 27 de juny, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

Exposició «Viatge a Tatinutropo»

Exposició del Consell Comarcal del Vallès Occidental per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat que viuen les persones refugiades als països d’origen, durant el trànsit migratori i quan arriben a un nou territori.

*Entrada gratuïta, obert al públic en general

 

  • Del 7 al 21 de juny, a la plaça Nova Estació de Rubí

 Exposició «Siguem refugi»

Exposició de carrer sobre els camps de persones refugiades per comprendre les causes que van originar el conflicte, els anys que fa que existeix l'assentament i el nombre de persones que hi viuen, i prendre consciència de les greus vulneracions de drets humans que es cometen a les rutes migratòries i als camps. S’exposaran els camps de «Las Raíces» de Tenerife, Illes Canàries i del camp de refugiats sahrauís de Tindouf a Algèria.

 

  • 14 de juny a les 17.30 h, al Centre Cívic del Pinar (Espai 14/13)

Espectacle familiar Kumulunimbu, a càrrec de la cia. Ortiga

Kumulunimbu és una historia d’amistat entre una nena i un núvol; que parla sobre la valentia, la injustícia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes. Un espectacle que captiva els més petits i commou els més grans; on es combinen els titelles i el clown; ple de detalls, humor, crítica i sorpreses, i on la poesia us farà navegar per un mar d’emocions.

*Entrada gratuïta, obert al públic en general

 

  • 18 de juny a les de 18 h a 19:30 h, a la Rambla del Ferrocarril

Taller participatiu de còmic sobre persones refugiades, en el marc del Saló del Còmic i el Manga a Rubí, a càrrec de l’assoc. Dibujos por Sonrisas

A través d’aquest taller es vol apropar el públic a una mirada empàtica cap a les persones refugiades. A partir d’un disseny evocant la situació de les persones refugiades, les participants podran fer un dibuix per acabar realitzant un mural col·laboratiu.

*Entrada gratuïta, obert al públic en general

  • 20 de juny a les 19 h, a la plaça Pere Aguilera 1, davant de l’Ajuntament

Lectura de la declaració institucional i acció de carrer

Lectura de la declaració institucional de la campanya del 20J en favor de les persones refugiades «Siguem refugi».

 Acció vivencial a l’espai públic amb l'objectiu que la ciutadania pugui deixar uns missatges de solidaritat amb les persones refugiades, i de crítica a les polítiques migratòries i la situació de les rutes i els camps arreu del planeta.

 Il·luminació de la façana de l’Ajuntament en motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades.

  

  • 22 de juny a les 17.30 h, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

 El viatge; a càrrec de Fholia Teatre, Pallassa Lola

 Una nena explica el viatge des de la seva terra fins a arribar a Europa; un viatge difícil i amb pèrdues, però ple d’esperança.

 *Entrada gratuïta, obert al públic en general

A partir del mes juny la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler comptarà amb un espai semipermanent de temàtica de persones refugiades, drets humans i cultura de pau.

Intercanvi juvenil Youth in Action to Learn About Human Rights (YALAH): Del 27 de juny al 3 de juliol trenta-dos participants de diversos països europeus prendran part en xerrades, debats i activitats al voltant del conflicte sahrauí i el vincularan amb la situació d'altres persones refugiades a cada país i les iniciatives que es duen a terme.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
0