Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eurocities Eurocities és una xarxa integrada per les principals ciutats europees que té com a objectiu reforçar el paper dels governs locals en l'àmbit de la UE. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Eurocities

Eurocities és una xarxa integrada per les principals ciutats europees que té com a objectiu reforçar el paper dels governs locals en l'àmbit de la UE.

Logo EurocitiesDes de 2021, Rubí és ciutat associada d'Eurocities, la xarxa de les principals ciutats europees. L'entitat va ser fundada el 1986 pels alcaldes de sis grans ciutats: Barcelona, Birmingham, Frankfurt, Lió, Milà i Rotterdam, i actualment reuneix els governs locals de 140 de les ciutats més grans d'Europa, a banda de 45 ciutats associades. A través de sis fòrums temàtics, una àmplia gamma de grups de treball, projectes, activitats i esdeveniments, la xarxa ofereix als municipis integrants una plataforma per compartir coneixements i intercanviar idees.

Eurocites té com a objectiu reforçar el paper dels governs locals en l'àmbit europeu i, per aquest motiu, treballa amb les institucions de la Unió Europea fent-los arribar aquelles qüestions comunes que afecten la vida quotidiana de la ciutadania europea. La xarxa també actua com a grup d'influència a l'hora, per exemple, d'aconseguir canvis d'enfocament en la legislació.

Eurocities està oberta a ciutats de més de 250.000 habitants. L'entitat, però, també admet com a associades aquelles poblacions que, tot i ser més petites, mostren un bon treball en alguns dels àmbits dels quals s'ocupa la xarxa. Aquest és el cas de Rubí, que hi treballa dins del Fòrum d'Assumptes Socials. Aquest consta de vuit grups de treball que es reuneixen dues o tres vegades a l'any, i també col·laboren a través d'una plataforma en línia, per debatre reptes urbans, intercanviar bones pràctiques, desenvolupar declaracions polítiques i participar en projectes de la Unió Europea.
     

Eurocities inclou un projecte de la ciutat a l'informe Lluitant contra la pobresa infantil a les ciutats europees (gener 2021). Més informació

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0