Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitat 2 Activitat per a alumnat de 1r d'ESO "Europa Verda als Barris". https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Activitat 2

Activitat per a alumnat de 1r d'ESO "Europa Verda als Barris".

390 alumnes de 1r d’ESO dels instituts Duc de Montblanc, La Serreta i L’Estatut van participar durant el mes de maig a l'activitat Europa Verda als Barris, una iniciativa de sensibilització que va fer servir les arts plàstiques i escèniques per fer arribar a la joventut els objectius del Pacte Verd Europeu. Durant una setmana, l'alumnat va elaborar sota la coordinació de l’Escola d’Art i Disseny edRa una vintena de murals relacionats amb el canvi climàtic a partir de materials reciclats que havien anat recollint en els mesos previs.

L’activitat es va completar el 28 de maig a l’amfiteatre del parc del Castell amb un espectacle a càrrec de les escoles de dansa locals que representava de forma simbòlica els principals reptes climàtics als quals ens enfrontem com a societat. Després d’una primera coreografia conjunta que va comptar amb l’acompanyament en directe de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, The Community Dance Center va interpretar Noizu, una coreografia sobre la contaminació acústica i els efectes que té en el nostre planeta; Dinàmic Crescendo, Arrels, inspirada en la desforestació; i l'Escola de Ball i Teatre Vuit Temps, Petrolium, una dansa sobre la contaminació dels mars. Els murals creats pels i les joves durant els dies previs van exercir d’escenografia de l’acte.

La trobada va ser presidida per l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, i també va comptar amb l’assistència del regidor de Projecció de la Ciutat i Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón; el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas; la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre; i el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz; així com d’una representació de l’oficina de la Comissió Europea a Barcelona.

En la seva intervenció de benvinguda, l’alcaldessa va agrair a tots els agents implicats la seva contribució al Projecte ImPACTE Jove/Verd, especialment als nois i noies que hi participen: “Quan vam apostar per aquest projecte, ho vam fer il·lusionats i expectants, convençuts que, si realment volíem un futur més verd, era imprescindible obrir aquest diàleg entre joves i administració. A mesura que avancem en les activitats, la vostra increïble resposta, el vostre interès… ens carreguen de raons”. Martínez també va destacar la importància que l’art, en aquest cas les arts plàstiques i la dansa, es posin al servei d’iniciatives tan rellevants com aquesta: “L’art és un poderós instrument d’expressió […]. Aquesta és una visió que ens mou com a ciutat i que hem intentat projectar en el darrer any a través de la iniciativa COLOR. Volem que l’art irrompi a les nostres vides, que transformi i embelleixi l’espai físic, alhora que ens ajuda a millorar la nostra societat”.

Mira'n el resum en vídeo:

    

  Galeria de fotos de l'activitat

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0