Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mural de Reskate Studio Intervenció artística als jardins de l'Ateneu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Mural de Reskate Studio

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Intervenció artística als jardins de l'Ateneu
.

Reskate és un col·lectiu artístic format per Minuskula (María López - 1980) i Javier de Riba (1985), artistes visuals de Donostia-Sant Sebastià i Barcelona respectivament. Van començar a treballar junts creant el projecte Reskateboarding, que va néixer amb la intenció de rescatar monopatins abandonats i donar-los una segona vida. Del 2011 al 2014 van comissariar, produir i organitzar exposicions arreu d'Europa fins que van decidir muntar el seu estudi d'art amb el mateix nom, Reskate.

El seu taller i estudi està situat al barri de Sants de Barcelona. Influenciats per la pintura clàssica de rètols, la cultura popular i el disseny gràfic, la seva obra inclou murals, il·lustracions, exposicions i instal·lacions. Com a col·lectiu artístic, qüestionen el seu estil en cada projecte, creient fermament que l'estètica, les tècniques i els materials utilitzats no han de ser mai irreflexius ni gratuïts, sinó que han d'existir únicament com a vaixell per transmetre i amplificar el missatge subjacent de l'obra. En els seus murals presenten obres que estan connectades amb l'espai que l'envolta, representant històries i fets de la cultura local. Amb això, fan visible la identitat de l'entorn del mural.

Coincidint amb la COLOR Week, Reskate faran una intervenció artística a la mitgera dels jardins de l'Ateneu. El concepte neix a partir de la idea d'aquest equipament com a espai de trobada del teixit associatiu i escenari d'activitats de difusió de la ciència i la cultura. La paraula Ateneu prové d'Atena, deessa de la saviesa.