Sou a: Inici / La teva ciutat / Cooperació / Setmana de les Diversitats

Setmana de les Diversitats

Setmana de les Diversitats 2018 1L’Ajuntament de Rubí organitza la Setmana de les Diversitats, una programació d’activitats que té com a objectiu combatre tot tipus d’estereotips i prejudicis, i reivindicar la diversitat com un valor positiu i enriquidor de la ciutat. En la seva primera edició, la proposta té lloc del 29 d'octubre al 17 de novembre a diversos espais de la ciutat, on tindran lloc tallers i espectacles que comptaran amb la participació de diferents grups, entitats, artistes i altres persones convidades.

La Setmana de les Diversitats està organitzada de manera transversal per diversos serveis municipals que treballen durant tot l'any a favor de la tolerància i en contra dels rumors, com són Rubí Jove, Cooperació i el Servei de Mediació.
 

Símbol_calendari Programa d'activitats

Del 29 d’octubre al 2 de novembre

Videoclip per les diversitats amb Jeebli
T’agrada escriure, ballar o cantar? En aquest taller seguirem els passos necessaris per a la realització d’un videoclip, amb el qual reivindicarem que a #rubijove som moltes de la mà del cantant Jeebli.
Per a joves de 12 a 25 anys ─ Pregunta a l’Espai Jove Torre Bassas.

Dissabte 10 de novembre, a les 21 h

El metge de Lampedusa
De Pietro Bartolo i Lidia Tilotta ─ Director Miquel Gorriz, amb Xicu Masó
Lloc: La Sala, Teatre Municipal
Preu: 15 €

Del 12 al 16 de novembre, de 17.30 a 19.30 h

Mems per les diversitats
Utilitzem l’humor per lluitar contra el racisme! Acosta’t al taller de creació de mems reivindicatius i fes un cop d’ull a l’exposició fotogràfica de SOS Racisme.
Lloc: Ens trobareu per la plaça Pearson, la plaça Catalunya, la plaça Salvador Allende i els voltants.

14 de novembre, de 17.30 a 20.30 h

Taller d’expressió corporal: Diàleg intercultural
El taller partirà del propi cos i de com es creen els prejudicis i els estereotips. La intervenció neix des d’una perspectiva interseccional. El cos és com una ceba d’on es van traient capes que representen diferents prejudicis: racials, gènere, sexuals, etc.
Lloc: Ateneu Municipal, c. Xile, 1

16 de novembre, de 16 a 18 h

Biblioteca Vivent
T’imagines una biblioteca a l’aire lliure on els llibres són persones? Vols descobrir què tenen a dir, les seves històries...? Apropa’t a l’espai de l’estació de FGC de Rubí i viu una experiència diferent!
Activitat dinamitzada per ACATHI Migració, Refugi i Diversitat LGTBI+
Lloc: Espai estació FGC Rubí

17 de novembre, de 10 a 13 h

Teatre fòrum: Etiquetes cap a la gent gran
El grup de la Xarxa Antirumors, Teatre Social Primer de Maig, presenta escenes de teatre, en el marc de la Setmana per les Diversitats, en relació amb els estereotips, prejudicis i rumors envers la gent gran.
L’activitat consisteix en la presentació de diferents escenes, creant una interacció amb el públic a través d’un fòrum-debat.
Lloc: Sala Auditori, Biblioteca Mestre Martí Tauler

17 de novembre, d’11 a 13 h

Clown al Mercat Municipal de Rubí: El planter antirumors
Vols demostrar els teus dots en el futbol xutant a una porteria molt peculiar mentre compres patates, pomes, ous... al mercat?
Activitat dinamitzada per Institut Diversitas
Lloc: Mercat Municipal de Rubí

Símbol_descàrrega  Descarrega't el programa  Icona PDF

  • Compartir