Sou a: Inici / La teva ciutat / Cooperació / La Cooperació a les escoles i als instituts

La cooperació a les escoles i als instituts

Des de l'Ajuntament de Rubí es treballen 5 programes educatius per fomentar i donar a conèixer que és la Cooperació i la sensibilització tan a les escoles com als instituts de la ciutat:

Habitant el món

  • Apropar els infants i joves al dret a l’habitatge
  • Entendre què és essencial en una vivenda.
  • Conèixer la situació a les faveles i barris de barraques al món.
  • Crear una petita ciutat i reflexionar sobre qüestions bàsiques d’urbanisme de les ciutats.

La Nur i en Llorenç cerquen un país en pau

  • Crear processos d’empatia respecte a d'altres persones que han arribat a Rubí empeses per dificultats al seu lloc d'origen.
  • Conèixer la situació d’altres nens i nenes refugiats i exiliats.
  • Conèixer l’exili que es va produir a Catalunya ara fa 75 anys.

Projecte Antirumors " Saps allò que diuen..."

L’objectiu principal del projecte és contrarestar els estereotips negatius, els tòpics i els falsos rumors que circulen sobre la immigració,la diversitat en general, el genere, la edat, etc. i que dificulten la interacció i la convivència.

Tallers participatius per la tansformació socials, la pau i el desenvolupament

Promoure l’educació i la sensibilització per la pau i en valors, a través de temàtiques de pau, drets humans i desenvolupament. Aquesta educació es fa mitjançant processos d’aprenentatge que promoguin diverses accions i que permetin obrir finestres a realitats que posin les condicions per despertar l’esperit crític, solidari i proactiu amb estratègies didàctiques diverses.

Teixint xarxes

El programa Teixint xarxes parteix de la premissa que les persones tenim capacitats que ens porten a marginar, excloure o fer la guerra, però que també tenim capacitats per a organitzar la nostra convivència de manera pacífica i en base a unes relacions justes. En últim terme, es tracta de transformar l’actual cultura de la violència en una autèntica cultura de pau.


 

  • Compartir