Sou a: Inici / La teva ciutat / Serveis funeraris / Cementiri

Cementiri

Cementiri_portada apartatEl projecte de l’actual cementiri es va iniciar l’any 1935 amb l’adquisició del primer terreny, d’uns 5.000 m2. En l’actualitat, el cementiri ocupa una superfície aproximada d’uns 15.700 m2.

La instal·lació es va posar en funcionament l’any 1944 i el primer enterrament es va realitzar el dia 10 de setembre del mateix any. Fins aquella data, les sepultures es feien a l’antic cementiri parroquial.

Des de la posada en marxa del cementiri, l’equipament ha anat tenint diverses ampliacions amb la finalitat de poder cobrir les necessitats de la ciutadania. L’última ampliació es va dur a terme l’any 2012.

La gestió del cementiri la realitza un equip de quatre persones: un cap de cementiri i tres operaris que, per torns, garanteixen la cobertura del servei tots els dies que l’equipament està obert. Les seves funcions són les de neteja i manteniment de les instal·lacions i la col·laboració amb les persones usuàries visitants del cementiri.

L’època de més afluència de visitants se centra, aproximadament, entre els dies 15 d’octubre i 2 de novembre, amb motiu de la celebració de la festivitat de Tots Sants. Durant aquestes dates, a més dels serveis habituals, s’obre al públic la capella del cementiri i les instal·lacions s’amenitzen amb música clàssica.

Actualment, el cementiri compta amb unes 7.000 sepultures, que inclouen nínxols, tombes i columbaris (destinats al dipòsit de cendres).

Adreça:
Crta. Sabadell, km.13 (com arribar-hi)
08191 - Rubí
Telèfon: 93 588 77 22
Correu electrònic: sfuneraris@ajrubi.es

Horaris:
  • Horari del Cementiri: de dilluns a dissabte, de 9 a 13 h i de 15 a 18 h. Diumenges i festius, de 9 a 14 h
  • Horari d'oficina: de dilluns a dijous, de 9 a 13 h 

Símbol tràmit Tràmits: Consulteu la seu electrònica

 

Cercles de comparació intermunicipals

Els Cercles de Comparació Intermunicipals que s’impulsen i organitzen des de la Diputació de Barcelona es configuren com un mètode de treball, amb periodicitat anual, en l'àmbit de la prestació i gestió dels serveis municipals per a assolir els objectius següents:

  • Mesurar, comparar i avaluar resultats, mitjançant uns indicadors comuns consensuats.
  • Formar un grup de treball per intercanviar experiències.
  • Impulsar la millora dels serveis

Símbol_descàrrega Informe del Cercle de Comparació Intermunicipal de Cementiris Municipals (dades corresponents al 2018) 

 

ENLLAÇOS RELACIONATS

  • Compartir