Sou a: Inici / La teva ciutat / Seguretat / Policia Local

Policia Local de Rubí

La Policia Local és un dels cossos que vetllen per la seguretat ciutadana, juntament amb els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Els agents locals tenen competències en trànsit en vies urbanes (accidents, denúncies, controls...), en fer complir les ordenances i normatives municipals i en seguretat i ordre públic en activitats municipals.

Les competències dels Mossos d'Esquadra se circumscriuen a la seguretat i ordre públic general, accions d'inspecció a locals i trànsit en vies interurbanes (accidents, denúncies, controls...).

La Policia Nacional té competències a Catalunya en assumptes d'estrangeria i immigració, en la tramitació del DNI i passaport, així com en les investigacions sobre delinqüència organitzada i terrorisme. Aquestes darreres competències les comparteix amb el cos de la Guàrdia Civil.


El cos de la Policia Local de Rubí té 100 agents. 90 homes i 10 dones.

La Policia Local de Rubí compta amb 10 vehicles de patrulla entre ells, 2 vehicles tot terreny i 1 furgoneta de comandament avançat; amb 12 motocicletes, 5 scooters, 2 tipus trail i 5 scooters més de propulsió elèctrica; a més de 4 bicicletes. La dotació tècnica del cos es completa amb 1 radar, 8 sonòmetres (aparells per mesurar el soroll) i 8 etilòmetres (aparells per mesurar la quantitat d’alcohol a l’organisme), 6 d’ells evidencials (és a dir, portàtils) i 2 de precisió (que donen resultats amb qualitat de prova per una sanció o per un judici).  • Compartir