Navegació
Sou a: Inici / La teva ciutat / Salut / Actualitat / Coronavirus SARS-CoV-2 / Franges horàries per sortir a passejar, sortir amb infants i fer esport

Franges horàries per sortir a passejar, sortir amb infants i fer esport

Franges horàries per sortir a passejar, sortir amb infants i fer esportA partir del dissabte 2 de maig es pot sortir a passejar i fer exercici físic a l'aire lliure. Consulta les franges horàries per a aquestes sortides decretades pel Govern espanyol, que afecten també les dels menors de 14 any. 

D'aquestes franges en queden excloses les persones que presentin símptomes de coronavirus o bé estiguin en quarantena per haver-se contagiat o haver estat en contacte amb una persona portadora del virus.

En totes aquestes sortides cal mantenir les mesures bàsiques de protecció:

  • Distància interpersonal de com a mínim 2 metres.
  • Rentada freqüent de mans.
  • Màxima higiene en zones públiques i privades
  • Ús de mascareta quan no es puguin complir les mesures anteriors.
  • Si teniu símptomes (tos, febre o malestar) quedeu-vos a casa.

 

Sortides per fer exercici físic

L'exercici físic caldrà fer-lo entre les 6 i les 10 del matí o entre les 8 del vespre i les 11 de la nit. Des del 25 de maig, les sortides per fer esport a l'aire lliure ja poden ser en grup però només es permeten disciplines individuals i sense contacte físic, i cal mantenir la distància de seguretat. Només es pot practicar una vegada al dia, sempre dins del municipi de residència.

Es pot fer esport i passejar per espais naturals i zones verdes autoritzades, però no es pot fer servir cap vehicle motoritzat ni tampoc el transport públic per desplaçar-se enlloc per practicar activitat física. 

 

Sortides per passejar

En aquesta mateixa franja, entre les 6 i les 10 del matí o entre les 8 del vespre i les 11 de la nit, també poden sortir a passejar els adults, d'entre 14 i 70 anys. Aquestes passejades es poden fer fins a una distància d'un quilòmetre de l'habitatge. Des del 25 de maig, estan permeses les sortides en grups de fins a 10 persones, però sempre respectant les mesures de seguretat.

 

Sortides per passejar en el cas de persones de més de 70 anys i aquelles dependents

Les persones de més de 70 anys i aquelles dependents que hagin de sortir amb un cuidador ho poden fer entre 10 del matí i 12 del migdia o entre les 7 i les 8 del vespre. Aquestes passejades es poden fer una vegada al dia, a una distància màxima d'un quilòmetre del domicili.

En aquestes sortides, a les persones més grans de 70 anys els pot acompanyar alguna persona amb qui convisquin que sigui major de 14 anys. 

 

Sortides amb infants

Coincidint amb l'establiment d'aquestes franges horàries, la sortida al carrer dels menors de 14 anys queda limitada entre les 12 del migdia i les 7 del vespre. Des del 25 de maig, els infants poden anar acompanyats de dues persones adultes amb qui convisquin.

  • Compartir