Sou a: Inici / La teva ciutat / Mobilitat / Transport públic

Transport públic

El transport públic és un servei fonamental pel funcionament d’una ciutat. A Rubí, el transport públic el conformen els següents serveis:

 

AUTOBÚS URBÀ

Símbol autobús urbà A Rubí, el 80% de la població disposa d’una parada a menys de 250 metres de casa. El transport públic urbà és un dels aspectes més ben valorats de la ciutat d’acord amb l’estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat de Rubí del 2016.

Segons revela l'estudi sobre l'índex de satisfacció del client de les línies d’autobús urbà de Rubí corresponent a 2017, els usuaris de Rubí Bus puntuen amb un 8,07 el servei. 

Podeu consultar tota la informació referent al servei de transport urbà de Rubí a http://rubibus.com/

 

AUTOBÚS INTERURBÀ 

Símbol autobús interurbà Actualment, a la nostra ciutat hi ha quatre línies d'autobusos interurbans que enllacen Rubí amb poblacions de l'entorn metropolità. En els següents enllaços podeu consultar els horaris i trajectes de cadascuna d'elles:

 • B7: Rubí  Sant Cugat del Vallès  Cerdanyola del Vallès: Horaris
 • B8: Sant Quirze del Vallès  Terrassa  Sant Cugat del Vallès: Horaris
 • C6: Rubí  Castellbisbal: Horaris
 • N-61: Barcelona  Rubí  Les Fonts (autobús nocturn): Horaris
 • N-64: Barcelona – Sabadell – Terrassa (autobús nocturn): Horaris

 

FERROCARRILS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Símbol FGC L’estació de FGC de Rubí està ubicada a la plaça Doctor Pearson, a una distància del centre de 10 minuts caminant, aproximadament. Per aquesta estació hi circulen els combois de les línies S1 i S7.   

Tota la informació referent al servei de FGC la trobareu en aquest enllaç: http://www.fgc.cat/cat/index.asp.

 

RENFE

Símbol Rodalies Renfe L’estació de la línia ferroviària de Rodalies de Catalunya està situada al sud del municipi. Hi circulen els combois de la línia R8 de Renfe, amb parades també a Martorell, Castellbisbal, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola-Universitat, Mollet del Vallès-Sant Fost de Campsentelles, Montmeló i Granollers Centre. L’estació rubinenca disposa d’una parada de la línia L2 de Rubí Bus a una distància de 300 metres, aproximadament.

Consulteu més informació a http://www.renfe.com/CA/viajeros/cercanias/barcelona/.

 

TAXI

Símbol taxi El servei de taxi de Rubí està format per 25 llicències, de les quals una és de taxi adaptat. La prestació del servei està subjecte a unes tarifes que s’actualitzen anualment. Les tarifes i els suplements autoritzats són obligatoris per als titulars de llicències, conductors i usuaris del servei.

Parades:

 • Estació de FGC
 • Mercat Municipal
 • Mútua de Terrassa

Informació i servei:

 • Ràdiotaxi: 93 586 08 88
 • Taxi adaptat minusvàlids: 93 586 08 88
 • Taxi Rubí: 93 699 24 89
 • Tele Taxi Terrassa: 93 735 77 77 - 93 735 66 66

Tarifes vigents del servei a Rubí:

TARIFA 1

Feiners de 21 a 7 hores, dissabtes, diumenges i festius

Baixada de bandera

3,20 €

Km recorregut

1,42 €

Hora d'espera

29,66 €

TARIFA 2

Feiners de 7 a 21 hores

Baixada de bandera

3,10 €

Km recorregut

1,24 €

Hora d'espera

23,55 €

SUPLEMENTS

Radio taxi

2,00 €

Equipatge

2,00 €

Animals domèstics

2,65 €

Vehicles de més de 4 places lliures amb més de 4 passatgers

3,15 €

 

TARGETA T-16

Símbol T-16 Des de l'1 de gener de 2017, la targeta T-12 s'ha convertit en la T-16 i ha ampliat la seva gratuïtat fins als 16 anys. La T-16 és un títol de transport que permet als joves fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat de l’àrea de Barcelona, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena.

Aquesta targeta només requereix d’un pagament inicial, en adquirir-la, de 35 euros. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins el dia 31 de desembre de l’any que el nen faci 16 anys.

En un principi, la T-12 anava dirigida a nens i nenes de 4 a 12 anys, però el termini d'edat s'ha anat ampliant en els darrers anys, i durant el 2016 ja arribava fins al dia que el nen o nena feia 15 anys. Amb el nou acord s’ha ampliat la gratuïtat fins el dia 31 de desembre de l’any en què el nen faci 16 anys, i és per això que ha passat a denominar-se T-16.

L'Ajuntament de Rubí està adherit a aquesta iniciativa i participa de forma activa en la promoció d'aquest títol de transport, per tal que se'n puguin beneficiar el màxim nombre d'usuaris del municipi.

Amb aquest títol de transport es pretenen els següents objectius:

 • Afavorir la mobilitat dels nens i nenes a través d’un títol de transport gratuït
 • Generar uns hàbits d’utilització quotidiana del transport públic i, d’aquesta manera, aconseguir una mobilitat més sostenible i segura
 • Establir polítiques de fidelització d’aquests nous usuaris, a través del coneixement detallat dels usos de les targetes T-16 emeses

Des de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà actualment es gestiona, per encàrrec de l’ATM, el títol de transport T-16, fora de l'àmbit de la primera corona tarifària del sistema integrat de transport (STI) de Barcelona.

Per activar aquesta targeta, contacteu amb l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), trucant al telèfon 902 444 012 (cost de la trucada 0,083 € per establiment de trucada i 0,067 €/min + IVA) o consulteu el web www.amtu.cat.

 • Compartir