Sou a: Inici / La teva ciutat / Mobilitat / Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Rubí

Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Rubí

PMUS_imatge

L’Ajuntament de Rubí, amb el suport de la Diputació de Barcelona, està elaborant el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de la ciutat. L’objectiu del PMUS és definir les estratègies de futur en matèria de mobilitat, en consonància amb el foment dels modes de desplaçament més sostenibles (a peu, en bicicleta i en transport públic), la cohesió social i la defensa del medi ambient, garantint una millor qualitat de vida per a tots els que resideixen, treballen i desenvolupen les seves activitats al municipi. 

L'any 2014 es va desenvolupar una diagnosi de la mobilitat a Rubí, que s'ha actualitzat durant el 2017. Això ha permès conèixer quina és la situació actual pel que fa a la mobilitat a la ciutat, tant les deficiències com els punts forts. En la fase actual es proposen les mesures necessàries per assolir un model de mobilitat més segur, sostenible, equitatiu i eficient. En aquest sentit, el pla planteja un conjunt d’actuacions encaminades a donar més protagonisme als vianants i als ciclistes, a fomentar l’ús del transport públic col·lectiu i a reduir l’ús del vehicle privat. 

L’Ajuntament de Rubí ha implicat la ciutadania en l'elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i per aquesta raó ha realitzat un procés participatiu en el marc de la redacció d'aquest document. Tot plegat, sense perdre de vista la voluntat del consistori de convertir Rubí en una autèntica ciutat dels infants, pensada i dissenyada amb ulls d'infància.

  • Compartir