Sou a: Inici / La teva ciutat / Mobilitat / Illa de vianants

Illa de vianants

Illa de vianants_infants

Des de fa uns anys, Rubí treballa per disposar d’un entorn urbà de qualitat, accessible, segur i sostenible. Alguns dels carrers i vies que anteriorment eren carrers de passar ─per a la circulació de vehicles─ actualment són carrers d’estar ─carrers pacificats amb prioritat pels vianants─. 

Les illes de vianants són un conjunt de carrers en què l’accés és reservat als vianants i on aquests disposen de prioritat a l’hora de circular, davant de qualsevol tipus de vehicle. Aquestes vies que donen prioritat a la circulació de vianants tenen una funció fonamentalment social de suport a les relacions socials, a l’activitat del comerç local i al gaudi de la ciutadania en general. 

Rubí és reconeguda per Unicef com a Ciutat Amiga de la Infància pel seu compromís en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels infants. I recuperar el carrer perquè els nens i nenes hi puguin jugar i passejar amb seguretat està en sintonia amb aquesta voluntat. 

QUINS CARRERS FORMEN PART DE L'ILLA DE VIANANTS?

Des de principis de juliol de 2017, la zona de l’illa de vianants formada pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró funciona les 24 hores cada dia de la setmana i s’ha ampliat l’illa al c. Doctor Robert, pl. Pere Aguilera, c. Narcís Menard, c. Unió i c. Terrassa (del núm. 1 al 27 i del 2 al 22).

Paral·lelament, també s’ha habilitat un espai amb prioritat pels vianants a la zona de la pl. Onze de Setembre, concretament, al tram del c. Garcia Lorca entre els c. Magí Raméntol i Llobateras i al c. Magí Raméntol, entre els c. Garcia Lorca i Cal Gerrer. 

Consulteu més informació sobre aquesta ampliació

Plànol general_illa de vianants

QUI POT ACCEDIR A L'ILLA?

COM I ON ES POT SOL·LICITAR L'ACREDITACIÓ DE PAS?

En aquest apartat trobareu tota la informació relativa a la sol·licitud d'acreditacions de pas.

QUIN ITINERARI HE DE SEGUIR PER ARRIBAR A CASA MEVA O AL MEU COMERÇ?

En aquest apartat podeu consultar la relació de carrers inclosos a l'illa de vianants i els diferents itineraris per accedir-hi. 

QUIN ITINERARI HE DE SEGUIR PER ARRIBAR FINS A L'ESCOLA?

En aquest apartat podeu consultar els itineraris recomanats per accedir en vehicle a les escoles Pau Casals, Schola, Regina Carmeli i Maristes, afectades per l'ampliació de l'illa de vianants. 

NORMES DE CIRCULACIÓ A L'ILLA DE VIANANTS

Símbol vianant Els vianants tenen sempre prioritat davant els vehicles.

Símbol 10 km/h La velocitat de circulació màxima autoritzada per l'interior de l’illa de vianants és de 10 Km/h.

Símbol cotxe Els vehicles autoritzats poden encotxar i desencotxar persones i/o mercaderies sempre que no dificultin el trànsit i durant el temps mínim necessari per fer-ho. 

CÀRREGUES I DESCÀRREGUES

Símbol càrrega i descàrrega Qui les pot utilitzar?
Només camions, furgonetes i vehicles comercials, el temps mínim imprescindible per fer la càrrega i descàrrega.

Símbol rellotge Quins dies i a quines hores?
De dilluns a divendres, de 7.30 a 11 h i de 15 a 16 h; i dissabtes, de 7.30 a 11 h. 

 

DOCUMENTS RELACIONATS

  • Compartir
Noves places interiors

Placeta interior al c. Maximí Fornés, entre pl. Catalunya i c. Riera

L'illa de vianants ha guanyat dues noves places interiors on els i les vianants són els autèntics protagonistes. Consulteu-ne la ubicació i els nous itineraris d'accés

Vehicles de Mobilitat Personal (VMP)

Vehicles de Mobilitat Personal

Si utilitzes un Vehicle de Mobilitat Personal (VMP), recorda que no pots circular per l'illa de vianants.