Sou a: Inici / La teva ciutat / Medi ambient / Residus / Pla Local de Residus 2017-2022

Pla Local de Residus 2017-2022

Participació - PLRRDes del “Model de gestió integral dels residus municipals – Projecte Residu Mínim” aprovat el 2001 o des de la implantació, el 2008, del “Model de gestió de les 5 fraccions” ─actualment en funcionament─, hi ha hagut canvis profunds en la gestió de residus i també una evolució del propi municipi, del context econòmic i de les seves característiques.

El Programa General de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya (PRECAT 2013-2020), seguint les línies de la Directiva Marc de Residus 2008/98/CE, passa de l'òptica de gestió de residus a una visió que contempla l'equiparació dels residus a recursos (els residus són una oportunitat).

El Pla Local de Residus Municipals de Rubí (PLR) pretén ser el full de ruta a seguir per a fer realitat aquesta visió i planificar les estratègies de prevenció, reutilització i gestió de residus que volem aplicar al llarg del camí, entre el 2017 i el 2022, i adequar la gestió dels residus a un nou marc social, tècnic i econòmic.

UN PLA LOCAL DE TOTHOM

Aquest full de ruta ha de reflectir el màxim possible totes les realitats del municipi, per aquest motiu cal tenir en compte totes les mirades sobre la nostra ciutat. Així doncs, la participació de tota la ciutadania és imprescindible per tal de dibuixar el nostre Pla Local de Residus. Amb aquesta fita es proposa un procés de participació ciutadana que contempla:

 • Un qüestionari ciutadà de participació oberta i que estarà disponible properament.
 • Diversos tallers participatius:
  1. Taller amb entitats de Medi Ambient, Taula de la Diversitat, Consell de Cooperació i Consell de Comerç
  2. Taller amb les Associacions de Veïns
  3. Taller amb el Consell de la Infància i de l'Adolescència
  4. Taller amb el Consell de la Gent Gran
  5. Taller amb polítics i portaveus


SI VOLS SABER-NE MÉS...

 • Compartir
Pertany a: