Sou a: Inici / La teva ciutat / Medi ambient / Residus / Got Reutilitzable i Retornable

Got Reutilitzable i Retornable

Els bars de la Revetlla de Sant Joan i de Festa Major serviran les begudes fredes en gots reutilitzables de 300 ml lliures de bisfenol. Aquest any, a més els gots seran retornables al punt de retorn, una carpa instal·lada al recinte de l'Escardívol.

L’objectiu d’aquesta mesura és sensibilitzar sobre la gran quantitat de residus que es generen en actes de gran format, com és el cas d'aquestes celebracions, intentant reduir l’impacte ambiental. 

Prevenir residus és cuidar el medi ambient

L’ús del got reutilitzable ens permetrà estalviar els 77.000 gots compostables en forma de residus que es generaven els anys anteriors i, per tant, estalviar en consum de recursos naturals i generació de residus, produint un impacte ambiental molt menor.

Informacions pràctiques

Els gots reutilitzables es poden adquirir als mateixos bars, tot i que qualsevol persona pot portar el seu got reutilitzable de casa i fer-lo servir sempre que sigui de la mateixa capacitat que el got oficial de Rubí (300 ml).

Pensant en la reutilització dels gots, al recinte de l'Escardívol i a la plaça Salvador Allende hi haurà punts d'autoservei de neteja per poder netejar el got si es vol canviar de beguda i si cau a terra i s'embruta.

En el mateix sentit, els bars també disposaran de portagots amb cintes i pinces (no retornables) per no perdre els gots durant la festa.

El got oficial de Rubí es podrà portar al Punt de retorn del got a l'Escardívol i recuperar l'import del mateix (sempre i quan es trobi en bon estat).

Llista de preus

Got reutilizable i retornable0,5 €
Portagot amb cinta (no retornable) 1 €
Portagot amb pinça (no retornable) 0,5 €


Funcionament del retorn

1
Adquireix el got al bar per 0,5 €
(Escardívol i plaça Salvador Allende)
2 Si et cal, fes ús de l'autoservei de neteja
3
Porta el got al Punt de retorn (Escardívol)
i recupera els 0,5 €  • Compartir