Sou a: Inici / La teva ciutat / Medi ambient / Residus / Reduccions en la taxa de residus

Reduccions en la taxa de residus

L'Ajuntament de Rubí contempla diferents reduccions de la taxa de residus en funció de les aportacions realitzades.

Reciclar té premi!

Si porteu residus especials habitualment a la deixalleria de Cova Solera i recicleu les vostres restes orgàniques fent compost a casa, podeu arribar a tenir fins a un 40 % de reducció de la vostra taxa de residus. També existeixen reduccions per als establiments comercials que seleccionen correctament els seus residus i fan ús del sistema de recollida porta a porta.

 

Reduccions de la taxa per aportacions a la deixalleria de Cova Solera

Tal com recull l’ordenança fiscal núm. 16, les persones residents a Rubí que feu ús de la deixalleria municipal de Cova Solera teniu dret a reduccions de la taxa de residus en funció del nombre de vegades que la visiteu sempre que mostreu el carnet d'usuari/a associat al vostre habitatge.

Aportacions anuals*Reducció de la taxa
3 aportacions (mínim) 3 %
De 4 a 19 aportacions Augmenta un 1 % a cada visita
Més de 19 aportacions
20 %

* El període de la reducció fa referència a les visites que es duen a terme en dies diferents de l'any natural anterior al pagament de la taxa.

 

Com puc obtenir el carnet d'usuari/a associat al meu habitatge?

  • A partir del 2/1/2020, quan utilitzeu la deixalleria per primera vegada, el personal us demanarà l'adreça del vostre domicili i un correu electrònic a través del qual rebreu el carnet d'usuari/a associat al mateix. També rebreu les claus per entrar a la plataforma web https://rubi.deixalleria.cat on fer seguiment de les aportacions associades al vostre domicili i el percentatge de reducció de la taxa corresponent.

  • Si diferents persones conviviu al mateix domicili i feu ús de la deixalleria per separat, compartireu el carnet, ja que aquest estarà associat a l'habitatge.

 

Quines aportacions em faran obtenir reduccions de la taxa?

  • Només s'aplicaran reduccions de la taxa per les aportacions dels residus que no es poden llençar als contenidors de paper i cartró, vidre, envasos, matèria orgànica o resta ubicats a la via pública. 

  • Només incrementaran el percentatge de reducció de la taxa les aportacions de residus que es realitzin en diferents dies de l'any, independentment del volum o el nombre dels mateixos.

 

Reduccions per compostar les restes orgàniques a casa

Les persones que formeu part de la xarxa de compostaires de la ciutat teniu dret a una reducció del 20 % de la taxa d'escombraries. 

Per formar part de la xarxa de compostaires i obtenir la reducció de la taxa corresponent és necessari:

  • Haver assistit al Curs de compostatge casolà, que es realitza anualment dins dels actes del Dia de la Terra, a través del qual podeu sol·licitar l'alta al registre de compostaires.
  • Fer compostatge casolà i acreditar-ho durant les visites que realitza el Servei Educatiu de Residus a les llars compostaires.

Per a més informació sobre la pràctica del compostatge i recursos relacionats, consulteu l'apartat de Compostatge Casolà.

 

Reducció per recollida de residus comercials pel sistema porta a porta

Els establiments comercials i de restauració que utilitzeu el servei de recollida de residus porta a porta, teniu dret a rebre una reducció de la taxa de residus en funció de les fraccions que se us recullen mitjançant aquest servei (5% per fracció) sempre i quan la selecció dels residus es faci correctament i s’eviti la presència d’impropis als contenidors.

Tal com es descriu a l'ordenança fiscal núm. 16, el període de la reducció fa referència a l'any natural anterior al pagament de la taxa.

 

Més informació sobre aquest tràmit

Atenció telefònica: 93 588 70 00, extensions 1402, 1403 i 1442
 

.   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .

Si compliu els requisits per rebre reduccions de la taxa d'escombreries però no se us apliquen, us heu d'adreçar a qualsevol Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) o a l'Oficina de Recaptació de la Diputació de Barcelona.

  • Compartir