Sou a: Inici / La teva ciutat / Medi ambient / Residus / Bonificacions a la taxa de residus

Bonificacions a la taxa de residus

L'Ajuntament de Rubí contempla diferents bonificacions a la taxa de residus en funció de les aportacions realitzades

Reciclar té premi!

Si porteu residus especials habitualment a la deixalleria de Cova Solera i recicleu les vostres restes orgàniques fent compost a casa, podeu arribar a tenir fins a un 40% de bonificació a la vostra taxa de residus. També existeixen bonificacions als establiments comercials que seleccionen correctament els seus residus i fan ús del sistema de recollida porta a porta.

 

Bonificacions per aportacions a la deixalleria de Cova Solera

Tal com recull l’ordenança fiscal núm. 16, les persones residents a Rubí que feu ús de la deixalleria municipal de Cova Solera teniu dret a rebre una bonificació a la taxa de residus en funció del nombre de vegades que la visiteu.

Aportacions anuals*Bonificació
5 aportacions (mínim) 10 %
De 6 a 10 aportacions 15 %
Més de 10 aportacions
20 %


* El període de la bonificació fa referència a les visites que es duen a terme en dies diferents de l'any natural anterior al pagament de la taxa.


  • Per a poder gaudir de la bonificació, és necessari mostrar la targeta d'usuari habitual cada cop que visiteu la deixalleria.

  • Si sou usuaris habituals i encara no la teniu, podeu sol·licitar-la al personal de la deixalleria. Només cal que porteu el DNI i el número de referència cadastral de la vivenda on s'aplicarà la bonificació.


Bonificacions per compostar les restes orgàniques a casa

Les persones que formeu part de la xarxa de compostaires de la ciutat teniu dret a una bonificació del 20% en la taxa d'escombraries. 

Per formar part de la xarxa de compostaires i obtenir la bonificació corresponent a la taxa és necessari:

  • Haver assistit al Curs de compostatge casolà, que es realitza anualment dins dels actes del Dia de la Terra, a través del qual podeu sol·licitar l'alta al registre de compostaires.
  • Fer compostatge casolà i acreditar-ho durant les visites que realitza el Servei Educatiu de Residus a les llars compostaires.

Per a més informació sobre la pràctica del compostatge i recursos relacionats, consulteu l'apartat de Compostatge Casolà.

 

Bonificació per recollida de residus comercials pel sistema porta a porta

Els establiments comercials i de restauració que utilitzeu el servei de recollida de residus porta a porta, teniu dret a rebre una bonificació a la taxa de residus en funció de les fraccions que se us recullen mitjançant aquest servei (5% per fracció) sempre i quan la selecció dels residus es faci correctament i s’eviti la presència d’impropis als contenidors.

Per a sol·licitar-la, cal imprimir i omplir el document model que trobareu a la seu electrònica de l'Ajuntament de Rubí, on també podeu consultar els detalls i requisits de la bonificació.

Més informació sobre aquest tràmit

Atenció telefònica: 93 588 70 00, extensions 1402, 1403 i 1442
 

.   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .

Si compliu els requisits per rebre bonificacions en la taxa d'escombreries però no se us apliquen, us heu d'adreçar a qualsevol Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) o a l'Oficina de Recaptació de la Diputació de Barcelona.

  • Compartir