Sou a: Inici / La teva ciutat / Medi ambient / Medi Natural / Agricultura / Horts municipals de Cova Solera

Horts municipals de Cova Solera

La creació de l'hort urbà municipal de Cova Solera es basa en un projecte mitjançant el qual, a banda d'oferir un espai de lleure per a la ciutadania de Rubí motivada pel cultiu i el consum de verdures, i on generar una activitat de millora i preservació ambiental, es vol incidir esHorts_gran.JPGpecialment en els següents aspectes:

  •  El foment de la inclusió social, les relacions entre les persones diferents i les dinàmiques col·laboratives d'atenció a persones i col·lectius amb risc d'exclusió social i/o amb escassos recursos econòmics.
  • El desenvolupament d'activitats obertes a la participació de tota la població.
  • La promoció del consum responsable, l'agricultura ecològica i la pràctica d'hàbits saludables.

La infraestructura de l'hort urbà de Cova Solera, ubicat a la cantonada entre el carrer Luxemburg i l'avinguda Cova Solera, compta amb una edificació de 100 metres quadrats amb taquilles, lavabos i espai per a emmagatzemar eines i maquinària. També disposa d'una instal·lació fotovoltaica aïllada que subministra l'energia elèctrica que consumeix l'equipament. L'espai total cultivable és de 4.560 m², dels quals 3.360 m² estaran destinats al cultiu en parcel·les d'autoconsum i per a entitats i 600 m² per a la realització d'activitats i el cultiu productiu. La instal·lació també compta amb una tanca perimetral i preinstal·lació del sistema de reg per degoteig.

Plantada de calçots agost 2019

 

ATORGAMENT D'AUTORITZACIONS

En total, l’Ajuntament ofereix 65 autoritzacions de 3 anys de durada per a poder utilitzar una de les parcel·les dels horts municipals de Cova Solera per a l’autoconsum, adreçades a diferents col·lectius de la ciutat. Concretament, s’han atorgat 2 autoritzacions per a entitats i 63 més per persones físiques amb els següents perfils:

  • persones derivades dels Serveis socials de l’Ajuntament (16)
  • pensionistes (16)
  • persones aturades de llarga durada ─1 any o més a l’atur─ (16)
  • altres persones interessades que no pertanyin a cap d’aquests col·lectius (15)

Símbol_descàrrega Descarrega't l'acta del sorteig per a l'atorgament de les autoritzacions, on consta la llista definitiva d'assignacions.  

L’autorització tindrà una vigència de 3 anys i comportarà poder utilitzar 39 m² dins una parcel·la de 270 m², de forma individual o col·laborativa amb altres usuaris, d'acord amb els objectius del programa d'Horts municipals (consulteu el Decret d'Alcaldia, el Pla funcional i les bases del concurs). A més, es disposarà d’1 m³/m² anual d’aigua (si se supera aquest consum d’aigua s’haurà de pagar).

Les persones beneficiàries hauran d’abonar la corresponent taxa municipal, que ascendeix a 57,9 €/any, tot i que existeixen diverses bonificacions. Els usuaris i usuàries disposaran de taquilles personals i lavabos. Els horts municipals són ecològics. Per tant, les persones que no tinguin coneixements en aquesta matèria hauran de fer un curs.

Símbol rellotge Horari d’obertura dels horts: de dilluns a diumenge de 8 a 18 h a l’hivern, i de 7 a 21 h a l’estiu. 

DOCUMENTS RELACIONATS

  • Compartir
Pertany a: ,