Sou a: Inici / La teva ciutat / Medi ambient / Medi Natural / Agricultura

Agricultura

Agricultura

Abans de la guerra civil un 81% del territori del terme municipal de Rubí estava dedicat a l'agricultura, especialment a la vinya. A partir de mitjans del segle passat i de manera progressiva, moltes vinyes es van anar arrencant i es van substituir pel cultiu de cereals i farratge, amb major demanda, menors requeriments de mà d’obra i que permetia una més fàcil adaptació de la mecanització de les feines del camp. En l’actualitat l’existència d’aquestes zones agrícoles, ja siguin de propietat privada o municipal, conformen el paisatge agroforestal de boscos mixtos de pins i alzines i conreus de cereal de la Plana del Vallès, una singularitat de la regió metropolitana de Barcelona.

HORTS MUNICIPALS DE COVA SOLERA

EcoBodum  Logo Ecobodum

El projecte EcoBodum neix gràcies a l’empenta de l’Assemblea d’Aturats de Rubí i el recolzament de l’Associació Agroecològica de Can Feliu arran de la cessió d’uns terrenys de 5 hectàrees per part del seu propietari. La posada en marxa d’aquest projecte ha permès l’autoocupació d’una quinzena de persones integrants de l’Assemblea d’Aturats i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Rubí i de l’Obra Social “la Caixa”, entre d’altres organismes. l’Associació Agroecològica Can Feliu és un projecte que promou l’autoocupació, el cooperativisme i el desenvolupament de l’agricultura ecològica.

FERTILITZACIÓ DELS CONREUS

Per tal de mantenir la producció agrícola dels camps de cultiu és necessari aplicar productes amb valor fertilitzant almenys una vegada l’any. La fertilització orgànica dels conreus millora la fertilitat i les propietats físiques del sòl i en redueix el risc d’erosió. Permet, a més, l’adob dels cultius sense la necessitat d’aplicar únicament adobs químics. L’ajuntament vetlla perquè el procés d’aplicació de l’adob es dugui a terme de forma adequada i amb totes les mesures necessàries per tal de minimitzar possibles molèsties als veïns, com ara olors.

 

ENLLAÇOS I DOCUMENTS RELACIONATS

  • Compartir