Sou a: Inici / La teva ciutat / Medi ambient / Biodiversitat

Biodiversitat

biodiversitat sencer

La definició més acceptada de biodiversitat es va adoptar al Conveni sobre Diversitat Biològica (Rio de Janeiro, 1992): La biodiversitat és la variabilitat d'organismes vius de qualsevol font, inclosos, entre altres, els ecosistemes terrestres, marins, altres ecosistemes aquàtics, i els complexos ecològics dels quals formen part; comprenent la diversitat dins de cada espècie, entre les espècies, i dels ecosistemes. La biodiversitat d’espècies o específica fa referència a la diversitat d’organismes que hi ha en un ecosistema. Com més espècies formin un ecosistema, més relacions es poden establir entre elles i menor és l’impacte que pot produir la desaparició d’una d'elles.

La biodiversitat específica dóna estabilitat a l’ecosistema. La varietat i abundància de les espècies acostuma a ser un clar indicador de la diversitat de condicions ambientals presents en una àrea determinada. El Servei de Medi Natural de l’Ajuntament de Rubí realitza diferents actuacions en relació al control o protecció de les següents espècies animals i vegetals.

La biodiversitat d’ecosistemes o diversitat ecològica té en compte la variabilitat estructural i funcional dels diferents ecosistemes que hi ha a la biosfera, i també la diversitat de processos que hi passen. La pèrdua de la biodiversitat comporta un deteriorament dels serveis que els ecosistemes ens donen de forma gratuïta i té com a conseqüència un empitjorament de la salut humana, una major inseguretat alimentària, una major vulnerabilitat davant catàstrofes i canvis ambientals i, en definitiva, una disminució de la nostra qualitat de vida.

 

ENLLAÇOS RELACIONATS

Día internacional de la diversidad bio.

Dia mundial vida silvestre

biodiversitat sencer

  • Compartir