Sou a: Inici / La teva ciutat / Medi ambient / Biodiversitat / Caixes niu

Caixes niu

Caixa niu

 

Una caixa niu és una estructura artificial que pot servir d’espai per criar per algunes espècies d’ocells que necessiten un forat o una cavitat per construir el seu niu. Quan als boscos no hi ha arbres vells que tinguin cavitats naturals on els ocells puguin nidificar-hi, les caixes niu són especialment útils, per:

 

  •  Afavorir la presència d’algunes espècies que poden ser beneficioses per a l’home per la seva funció de control de les poblacions de diferents animals que poden actuar com a plagues, com ara insectes o rosegadors.
  • Lluitar contra la pèrdua de biodiversitat específica

Les dimensions i estructura de les caixes niu poden variar considerablement segons la funció i l’espècie animal a les quals van destinades:

  • Cria d’ocells que fan niu als forats dels arbres com ara les mallerengues o fins i tot algunes aus rapinyaires.
  • Refugis per a diferents espècies de ratpenats.

El Servei de Medi Natural col·labora amb l’ornitòleg Jorge de Pedro en diferents actuacions i estudis relacionats amb les poblacions de les espècies de pàrids que nidifiquen al municipi de Rubí. Aquests estudis es fan a partir de la col·locació i control de caixes niu repartides per diferents indrets del nostre medi natural, i impliquen tasques de camp com ara el recompte, determinació i anellament dels polls i les captures de control mitjançant xarxes.

 

Jornades d'anellament d'ocells a Rubí

 

Siguem cívics al bosc:

log L. cristatusNo despengeu ni malmeteu caixes niu

log L. cristatusManteniu una actitud de respecte envers els animals, les plantes i les persones que volen gaudir i estudiar la natura

log L. cristatusManteniu els gossos lligats

ENLLAÇOS I DOCUMENTS RELACIONATS

Estudis de nidificació i anellament

log L. cristatus Estudi 2013

log L. cristatusEstudi 2014

log L. cristatusEstudi 2015

log L. cristatusEstudi 2017

  • Compartir