Sou a: Inici / La teva ciutat / Habitatge / Soc llogater i el meu habitatge pertany a un particular

Soc llogater i el meu habitatge pertany a un particular

El Reial Decret Llei 11/2020 de data 31 de març aprovat per l’Estat preveu diverses mesures per evitar situacions d'impagament de lloguers de persones considerades vulnerables.

Si el vostre pis és d’un petit propietari, heu de negociar i arribar a un acord pactat. També podreu acollir-vos a ajudes i/o préstecs.

Els llogaters en situació de vulnerabilitat podeu sol·licitar al propietari l'ajornament temporal i extraordinari en el pagament de la renda. El termini per a sol·licitar-lo finalitza el 2 de juliol de 2020. La propietat respondrà com a màxim en set dies laborables, detallant les condicions d'ajornament o de fraccionament del deute que accepta o, si no, les possibles alternatives que planteja.  

Icona clip Document per demanar la moratòria a un petit propietari

Quan siguin els arrendadors els que, per iniciativa pròpia o després d'una negociació, decideixin no cobrar alguna quota de lloguer o proposar una moratòria als seus inquilins, el millor és plasmar-ho per escrit perquè no hi hagi malentesos quan se superi la crisi: signar un annex al contracte, establint quines modificacions es faran al pagament i detallant la data i els termes de la rebaixa o la moratòria.

A continuació teniu alguns models de documents per poder formalitzar els acords:

Icona clip Document per formalitzar la condonació total de la renda de lloguer
Icona clip Document per formalitzar la condonació parcial de la renda de lloguer
Icona clip Document per pactar una moratòria en el pagament de la renda de lloguer
Icona clip Document per pactar una reducció en la renda de lloguer

Davant la impossibilitat que les dues parts coincideixin en persona per signar el document, convé plasmar-ho, almenys, per correu electrònic.

En qualsevol cas, els arrendataris i arrendadors podeu establir lliurement aquells acords que facilitin el pagament de les rendes de lloguer, motiu pel qual es recomana contactar el més aviat possible per evitar arribar a situacions d’elevat deute, difícils de resoldre posteriorment.

Tanmateix, si la part arrendadora no accepta cap acord de reducció o moratòria, els inquilins en situació de vulnerabilitat podreu tenir accés al programa de microcrèdits per poder fer front al lloguer. Aquest serà finançat per l'Estat i es gestionarà a través de les entitats bancàries, amb un tipus d'interès del 0%, a retornar en sis anys ampliable a deu en circumstàncies extraordinàries. L'import d'aquests avals serà per cobrir un màxim de sis mensualitats i únicament podrà destinar-se al pagament de les rendes.

Icona clip Informació sobre el programa de microcrèdits de l'ICO

Important: Si us perdura la situació de vulnerabilitat i no podeu fer front a la devolució del crèdit, s'habilitaran uns ajuts per fer-ho de fins a 900€ al mes i 200€ per a despeses de subministraments.

Des del 19 de maig, a més, es poden demanar els ajuts de l'Estat al lloguer gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Les condicions i els detalls sobre el procés de sol·licitud els trobareu explicats en aquest document.

Si voleu rebre informació, envieu-nos un correu electrònic a o bé telefoneu, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, al 93 588 66 93 i ens posarem en contacte amb vosaltres.

<< TORNA ENRERE

  • Compartir