Sou a: Inici / La teva ciutat / Habitatge / Soc llogater i el meu habitatge pertany a un gran tenidor

Soc llogater i el meu habitatge pertany a un gran tenidor

El Reial Decret Llei 11/2020 de data 31 de març aprovat per l’Estat preveu diverses mesures per evitar situacions d'impagament de lloguers de persones considerades vulnerables.

Si el vostre pis és propietat d'un gran tenidor (bancs, propietaris de deu habitatges o més, fons inversors, etc.) o entitat pública, és obligatori que us apliquin una moratòria o bé una reducció del 50% del lloguer. Posteriorment podreu acollir-vos a ajudes i/o préstecs. Per tant, si us trobeu en situació de vulnerabilitat, heu de sol·licitar a la part arrendadora l'ajornament temporal i extraordinari en el pagament de la renda. El termini per a sol·licitar-lo finalitza el 2 de juliol de 2020.

Icona clip Document per demanar la moratòria a un gran tenidor 

La propietat (banc, gran tenidor, etc.) us haurà de respondre com a màxim en set dies dient-vos quina d’aquestes dues opcions us aplicarà:

  • Reducció del 50% de la renda de lloguer durant el temps que duri l'estat d'alarma i si la situació de vulnerabilitat ho requereix. Es podrà prorrogar aquesta reducció durant quatre mesos.
  • Moratòria en el pagament del rebut de lloguer sencer, durant el temps que duri l'estat d'alarma i les mensualitats següents, sense que puguin superar-se en cap cas els quatre mesos. S'ajornarà mitjançant el fraccionament de les quotes durant almenys tres anys o pel temps de vigència que li quedi a l'arrendament. Les quantitats ajornades seran retornades a la persona arrendadora sense interessos. Els inquilins podreu tenir accés al programa de microcrèdits per poder fer front al pagament d'aquestes rendes.

Des del 19 de maig, també es poden demanar els ajuts de l'Estat al lloguer gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Les condicions i els detalls sobre el procés de sol·licitud els trobareu explicats en aquest document.

Si voleu rebre informació, envieu-nos un correu electrònic a o bé telefoneu, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, al 93 588 66 93 i ens posarem en contacte amb vosaltres.

<< TORNA ENRERE

  • Compartir