Sou a: Inici / La teva ciutat / El municipi

El municipi

Autopista C16-E9 Rubí és una ciutat del Vallès Occidental situada a 23 Km de Barcelona, punt estratègic en relació a la xarxa viària i amb una indústria moderna en creixement. La seva població a mitjans del segle XX era d’uns 10.000 habitants i actualment supera els 75.000 habitants.

Aquest increment ha estat conseqüència de l'important creixement del nombre d'indústries i empreses, en una ciutat bàsicament industrial que s'ha anant especialitzant (indústria química i productes farmacèutics, metall, automoció, tèxtil...), i ha suposat un augment considerable del sector serveis per atendre les necessitats de la població.

Alguns del edificis més emblemàtics de la ciutat són el Rubí Forma; la Masia de Can Serra, on hi ha l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE); La Sala Teatre Municipal; el Museu Municipal Castell (MMUC), on hi ha una exposició permanent de la història de la ciutat; la Torre Bassas, l'edifici modernista on hi ha l'equipament per a joves; el Celler, convertit en nou equipament cultural; l'Ateneu, l'espai de les entitats; o el Centre Cívic del Pinar La Cruïlla, entre d'altres.

  • Compartir