Sou a: Inici / La teva ciutat / Dona / Dia Internacional de les Dones

Dia Internacional de les Dones

Dia Internacional de las Mujeres 2019El 8 de març ha arribat a ser internacionalment el dia commemoratiu de la lluita feminista i dels drets de les dones. Es va celebrar per primera vegada el 1911 i van participar-hi públicament més d’un milió de dones. Les principals reivindicacions van ser el dret a vot i a ocupar càrrecs públics, el dret a treballar i el final de la discriminació dins de l’àmbit laboral.

Avui dia totes les dones del món procedents de diferents cultures, amb diferents religions i que viuen situacions molt diverses, tant a nivell econòmic com polític i social, s’uneixen per celebrar aquest dia i exigir que se’ls respectin els drets i es reconegui la lluita contra la subordinació i la discriminació que continuen patint a la majoria de les esferes de la vida quotidiana pel fet de ser dones.

Nacions Unides va proclamar el 1975 com a Any Internacional de la Dona. Amb motiu d’aquesta celebració, Nacions Unides va començar a considerar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona. El 16 de desembre de 1977, l’Assemblea General va convidar tots els estats membres per què proclamessin, d’acord amb les seves tradicions històriques i costums nacionals, un dia de l’any com a Dia de les Nacions Unides pels Drets de la Dona i la Pau Internacional. La resolució 32/142 demanava als estats que continuessin ajudant a crear condicions favorables per a l’eliminació de la discriminació de les dones i per a la seva participació plena en el procés de desenvolupament social. L’Any Internacional de la Dona, el 1975, obria les portes del Decenni de les Nacions Unides per a la Dona (1976-1985), proclamat per l’Assemblea General de l’ONU.

 
DOCUMENTS RELACIONATS

  • Compartir