Sou a: Inici / La teva ciutat / Diversitat funcional

Diversitat funcional

Dia de les persones amb diversitat funcional 2017 1L'atenció a la diversitat funcional forma part de les prioritats municipals. Les polítiques desenvolupades en aquest àmbit estan adreçades a garantir que tots els rubinencs i rubinenques, siguin quines siguin les seves capacitats, puguin desenvolupar el seu projecte de vida en les millors condicions i avançar així cap a una ciutat plenament inclusiva. Per donar compliment a aquests objectius, l'Ajuntament ha impulsat la redacció d'un Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional que recull i ordena totes les actuacions necessàries perquè aquest col·lectiu vegi reconeguda la seva condició de ciutadania de ple dret.

Des l'administració local també s'ha fet una aposta decidida per la societat municipal Font del Ferro, com a mitjà d'inserció laboral per a persones amb diversitat funcional que, alhora, desenvolupa una activitat empresarial rendible.

D'altra banda, s'han implementat nous serveis i òrgans de participació al voltant de la diversitat funcional, com és el cas de la Taula d’Atenció a la Diversitat Funcional, que permet escoltar la veu de les entitats i col·lectius que treballen en aquest àmbit; l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional (OADF), que els ofereix assessorament personalitzat; o un catàleg de recursos útils per aquesta ciutadania.

A més, s'han introduït millores tant a l'espai públic com en l'organització d'actes ciutadans amb l'objectiu que les persones amb diversitat funcional trobin cada de cop menys barreres per al normal desenvolupament de la seva vida.

  • Compartir