Sou a: Inici / La teva ciutat / Diversitat funcional / Pla d'atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional de Rubí 2019-2022

Pla d'atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional de Rubí 2019-2022

Rubí disposa d’un Pla d'atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional, aprovat pel Ple municipal el 28 de març de 2019. Aquesta eina de planificació estratègica, que abasta el període 2019-2022, estructura i prioritza les accions a desenvolupar a curt i mig termini per tal de millorar la resposta a les necessitats i problemàtiques de les persones amb diversitat funcional del municipi i les seves famílies. 

El pla parteix d’una diagnosi realitzada el 2017 per la Fundació Pere Tarrés amb el suport de la Diputació de Barcelona i, en la seva elaboració, s’ha comptat amb la participació de persones de diferents col·lectius de diversitat funcional i dels seus familiars, així com de tècnics i tècniques de l’Ajuntament i de serveis privats i altres persones del municipi. Fruit d’aquest treball, el document reuneix més d’una quarantena d’actuacions agrupades en sis eixos: inserció i capacitació postobligatòria; habitatge; educació; sociosanitari; accessibilitat i mobilitat; i lleure, esport i cultura. 

Les propostes incloses al pla conceben la diversitat funcional de forma integral, tenint en compte la infància, l’adolescència, les persones adultes i la gent gran, a banda de les famílies o persones cuidadores, i els diferents àmbits vitals d’aquesta ciutadania. Es tracta d’actuacions transversals que demanen la implicació i el compromís de tots els serveis i entitats implicats.

  • Compartir