Sou a: Inici / La teva ciutat / Convivència / Civisme

Civisme

La paraula civisme prové del llatí civis, que significa ciutadà. Segons aquesta etimologia, per tant, el civisme constitueix el conjunt de qualitats que permeten als ciutadans i ciutadanes viure a la ciutat respectant unes normes de convivència, unes regles de joc i uns drets bàsics. El civisme es basa en el respecte vers les altres persones de la comunitat i vers les coses compartides.

Per tant, el civisme és, sens dubte, una de les pedres angulars a partir de la qual construir la nostra ciutat. Una ciutat respectuosa és una ciutat viva, una ciutat que creix, que fomenta els valors plurals. Una ciutat per sentir-nos-en orgullosos.

Tots som coresponsables del manteniment de la ciutat. I Rubí no estarà neta fins que no aconseguim la implicació de tots els ciutadans i ciutadanes com a persones responsables i protagonistes que han de fer possible una ciutat millor.

 

'SIGUEM CÍVICS'Civisme_Siguem_cívics_genèric

Rubí impulsa, des de finals de 2017, una campanya informativa per fomentar el civisme a la ciutat. Es tracta d’una campanya que té per objectiu recordar a tothom que el manteniment de la ciutat és una tasca compartida entre l’Ajuntament i la ciutadania.

Els darrers anys s’han impulsat diversos plans de xoc de neteja amb l’objectiu de combatre la brutícia i mantenir la ciutat neta i polida, una de les prioritats del consistori. Però tot i que, de manera sistemàtica, s’han dut a terme accions en aquest sentit, la sensació en alguns espais de Rubí és que la ciutat continua estant bruta.

Aquí és on entra en joc la nova campanya Siguem cívics. En plural, perquè ens inclou a tots: a l’administració i també a la ciutadania, especialment a aquella part de la població que encara manté actituds incíviques. 

Si no ho fem per nosaltres mateixos, siguem cívics pels infants de la ciutat, nens i nenes que mereixen un espai digne on poder jugar, viure i relacionar-se. Tots i totes hem d’entendre que els infants són els principals perjudicats de les accions incíviques dels adults. Per aquesta raó, el lema que acompanya aquesta campanya és “El nostre present, el seu futur”. 

 

Civisme_Siguem_cívics_1Civisme_Siguem_cívics_2Civisme_Siguem_cívics_3Civisme_Siguem_cívics_4Civisme_Siguem_cívics_5
  • Compartir