Sou a: Inici / La teva ciutat / Convivència / Animals / Campanya per eliminar els excrements i orins de gos de la via pública

Campanya per eliminar els excrements i orins de gos de la via pública

Campanya RubiCiutatNeta per eliminar els excrements de gos

La presència d’excrements i orins de gos a la via pública és un problema endèmic que l'Ajuntament de Rubí vol combatre. Tot i que l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia del municipi determina que les persones propietàries de gossos n'han de recollir les deposicions, el cert és que molts rubinencs i rubinenques pateixen les molèsties de l'incivisme d'alguns amos d'animals.

A més, cal tenir en compte que la femta canina constitueix un risc des del punt de vista de salut pública: diversos estudis demostren l’existència de paràsits intestinals en excrements de gos, a més de bacteris resistents a antibiòtics. I no hem d’oblidar que els infants són el col·lectiu més afectat per aquesta situació, ja que poden ingerir sòl contaminat de manera accidental. 

En aquest sentit, l'Ajuntament de Rubí impulsa una nova campanya amb la finalitat d'aconseguir la complicitat de tothom a l’hora de combatre les persones incíviques: cal que tot Rubí ─veïns, veïnes i administració─ digui que ja n’hi ha prou d’aquestes actituds que embruten la ciutat i que danyen la salut. 

Així, el consistori demana a la ciutadania que s’uneixi al moviment #RubiCiutatNeta! L’objectiu és sumar rubinencs i rubinenques a aquesta iniciativa i remar tots i totes en la mateixa direcció, exigint als incívics que respectin les normes. 

 

COM US PODEU AFEGIR AL MOVIMENT #RubiCiutatNeta?

Cartell campanya RubiCiutatNeta_excrements de gos

En breu rebreu un fulletó informatiu a casa que, al dors, contindrà un cartell. Us proposem que l'enganxeu al portal de casa vostra, amb la voluntat de manifestar públicament que voleu que Rubí sigui una ciutat neta.

La intenció és omplir el municipi d’aquests missatges i fer evident que hi ha una àmplia majoria de rubinencs i rubinenques que no volen veure excrements i orins de gos a la via pública.

Us hi sumeu?

 

Documents relacionats

  • Compartir