Sou a: Inici / La teva ciutat / Convivència / Animals / Campanya per eliminar els excrements de gossos de la via pública

Campanya per eliminar els excrements de gossos de la via pública

L’Ajuntament de Rubí impulsa una campanya informativa per eradicar els excrements de gossos de la via pública. El consistori s’ha marcat com a objectiu combatre aquesta actitud incívica que manifesten els propietaris d’alguns animals i, per tal de plantar-hi cara, està duent a terme tot un seguit d’accions per sensibilitzar la població sobre la importància de mantenir la ciutat neta.

L’ordenança reguladora de la tinença d’animals estableix que els conductors dels animals estan obligats a retirar les deposicions fecals i a dipositar-les, ben embolcallades, en una paperera o contenidor. Paral·lelament, el text també prohibeix, entre d’altres, que els animals facin les seves deposicions fecals o orins a l’interior de les zones de jocs infantils o a menys de 10 metres ─quan no estiguin perimetrades─.

L’ordenança estableix tot un seguit de sancions en funció de l’espai on es produeix la defecació sense recollir. Així, la no recollida d’excrements de gossos està tipificada com a infracció greu si es produeix a la via pública, amb multes que van des dels 121 euros fins als 600 euros. Si, en canvi, es produeix a prop d’un centre escolar o un parc infantil, aleshores es tracta d’una infracció molt greu, amb sancions que oscil·len entre els 601 euros i els 900 euros.

La ciutat és de tots i totes i tohom hem de contribuir a mantenir-la neta.

  • Compartir