Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunitat Activitats per compartir amb el veïnat i fer-nos reflexionar sobre els valors que mouen el món. https://www.rubi.cat/ca/color-week/programacio/comunitat/@@images/image/preview

Comunitat

Activitats per compartir amb el veïnat i fer-nos reflexionar sobre els valors que mouen el món.

Diumenge 21 de març
Trencant murs / Rompiendo muros / Breaking walls / Casser les murs / تحطيم الجدار
Pl. Nova Estació

Amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial, es realitzarà un muntatge d’arquitectura efímera que representarà el mur que obstaculitza la interacció entre les diverses cultures a causa del racisme. S’interpel·larà la ciutadania per identificar els estereotips, prejudicis i rumors al voltant de les persones migrades, i aquests es col·locaran en el mur que es destruirà posteriorment. Paral·lelament es crearà un espai de propostes antiracistes per millorar la convivència intercultural, que es situarà al costat del mur i que simbòlicament serà allò que ens emportarem.

Hi col·labora: Xarxa Antirumors

    

Del 22 al 26 de març, a les tardes
La nostra identitat
Pl. Centre Cívic del Pinar La Cruïlla

Joves del barri del Pinar dissenyaran i executaran conjuntament amb el Centre Obert Compartir, Rubí Jove als Barris i dos graffiters rubinencs, una intervenció artística a la plaça del Centre Cívic La Cruïlla.

Hi col·labora: Associació Compartir-Grup Social Marista

   

Del 22 al 26 de març
El color que em representa
Espai Jove Torre Bassas

Els joves usuaris i les joves usuàries de la Torre Bassas, col·lectius i entitats són convidats a dissenyar i omplir de vida i art algunes parets de les sales de l'equipament. Alguns estudis assenyalen el verd com el color que representa la joventut, però a Rubí Jove creuen que pot haver-hi tants colors com persones a la ciutat.

        

Dimarts 23 de març, durant la tarda
Animal Art
Pl. Nova Estació

Els grups dels tallers d’expressió artística de l’Escola d’Art i Disseny (edRa) decoraran un dels murs de la plaça de la Nova Estació amb un collage elaborat a partir dels dibuixos dels grups de primària de les escoles Mossèn Cinto Verdaguer, Pau Casals i Ca n’Alzamora. La paret s'omplirà de dibuixos d’animals a color sobre paper que configuraran un mural de gran format.

     

Dimarts 23 de març, 18.30 h
Taller de teatre comunitari
Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (c. Aribau, 5)

El punt de partida dels tallers serà experimentar amb les diferents arts escèniques (teatre, dansa, música i arts visuals) en una creació teatral comunitària en torn a temes proposats pels mateixos participants. El taller prendrà la forma de laboratori de recerca amb tècniques de fàcil adaptabilitat a les característiques del grup, de manera que sempre suposin un aprenentatge constructiu i enriquidor.

A càrrec de Creactiva Educadors.

Activitat recomanada per a persones a partir dels 12 anys.

Aforament limitat.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia a través del telèfon 93 699 84 53 o del correu electrònic b.rubi.mmt@diba.cat.

   

Dimecres 24 de març, de 17 a 20 h
Dimecres Manetes
Ateneu Municipal (c. Xile, 1-3)

El Dimecres Manetes és un servei basat en el concepte dels Cafè Repair estesos per tota Europa. El seu objectiu és promoure la cultura de la reparació i del manteniment de petits estris elèctrics i electrònics, i així evitar que aquests objectes esdevinguin residus abans d’hora.

Porta qualsevol petit electrodomèstic o aparell electrònic que tinguis espatllat (impressores, ordinadors, telèfons mòbils, afaitadores, televisors, depiladores, aspiradors, torradores, planxes, radios, batedores...) i l’intentarem reparar i evitar que es converteixi en un residu abans d’hora. No cal que disposis d’eines ni saber-ne gaire: tindràs l’assessorament d’un professional i eines per fer-ho!

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia.

  

Dimecres 24 de març, 18 h
Ruta de l'Street Art
Punt de trobada: Espai Jove Torre Bassas (c. Sabadell, 18)

Recorregut guiat per les principals obres d'art urbà distribuïdes arreu de la ciutat.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

      

Dijous 25 de març, 11 h
Ruta de l'Street Art amb el Consell de la Gent Gran
Punt de trobada: c. Prim, 33-35

Recorregut guiat dels consellers i conselleres del Consell de la Gent Gran per algunes de les obres d'art urbà distribuïdes arreu de la ciutat.

      

Divendres 26 de març, 16.45 h
Dissabte 27 de març, 8.30 h
AraArt
Escola Montessori (c. Monturiol, s/n)

Pintura mural al pati de l’Escola Montessori amb temàtica proposada per l’alumnat de la pròpia escola, i dissenyada pels alumnes de visual i plàstica de l’Institut Duc de Montblanc amb la supervisió de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa). Aquesta activitat forma part del programa AraArt del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, un programa d’innovació pedagògica amb la finalitat de fomentar i fer valer projectes artístics que es porten a terme en el si de centres educatius en col·laboració amb institucions artístiques, per promoure l’equitat i la qualitat del sistema educatiu reflectida en la millora de les capacitats i competències de l’alumnat participant

Hi col·laboren: Escola Montessori de Rubí, Institut Duc de Montblanc, Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa), i Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

 

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0