Sou a: Inici / Avisos / Obres al carrer Mare de Déu de Lourdes

Obres al carrer Mare de Déu de Lourdes

El dilluns 11 de novembre es van iniciar les obres de reurbanització del carrer de la Mare de Déu de Lourdes, que tenen un termini d’execució previst d’uns sis mesos.  

Els treballs s’han dividit en dues fases amb l’objectiu de delimitar les afectacions viàries previstes, cadascuna de les quals tindrà una durada aproximada de tres mesos:

  • Les obres han arrencat per la zona més propera a la intersecció amb el camí de Ca n’Oriol. Durant la primera fase quedarà tallat al trànsit el tram del carrer de Menorca entre els carrers de la Mare de Déu de Lourdes i de Ciudad Real. Paral·lelament, es canviarà el sentit de circulació de la mateixa via, en el tram comprès entre els carrers de Ciudad Real i de les Basses.
  • Les persones que disposen d’un aparcament al carrer de la Mare de Déu de Lourdes patiran restriccions d’accés puntuals als seus pàrquings, que generalment tindran una durada aproximada de dues jornades. Aquestes afectacions s’aniran comunicant a mesura que avancin les obres mitjançant cartells informatius als portals dels habitatges afectats.
  • Durant pràcticament tota l’obra es mantindrà el doble sentit de circulació al carrer de la Mare de Déu de Lourdes, motiu pel qual serà necessari eliminar temporalment la trentena de places d’estacionament que hi ha en aquest tram. En hores punta i durant la nit quedaran habilitats dos carrils ─un per cada sentit─, mentre que entre les 9.30 i les 16.30 h, quan així ho requereixi l’obra, només romandrà lliure un únic carril. Tot i així, el doble sentit de circulació estarà garantit durant aquesta franja horària, ja que es donarà pas alternatiu als vehicles.
  • En canvi, quan es duguin a terme les tasques de fresatge i asfaltatge caldrà tallar aquest tram de carrer ─les dates en què es produirà aquest tall es donaran a conèixer més endavant, a mesura que vagi avançant l’obra.

ITINERARIS ALTERNATIUS

Amb l’objectiu de descongestionar aquesta via, l’Ajuntament recomana diferents itineraris alternatius, que es reforçaran amb senyalització excepcional a la via pública.

  • En sentit centre, es recomana dirigir-se cap al carrer de Galícia i tombar a l’avinguda de l’Estatut o bé continuar cap al carrer de les Basses. 
  • En sentit Ca n’Oriol, es proposa agafar el camí de Ca n’Oriol, girar per l’avinguda de l’Estatut, trencar cap al carrer de Galícia i tornar a agafar el carrer de la Mare de Déu de Lourdes.

BUS URBÀ

Pel que fa al servei de bus urbà, durant la primera fase dels treballs quedarà anul·lada la parada de Lourdes de les línies 2 i 4 en sentit Estació, mentre que durant la segona fase quedarà inhabilitada la mateixa parada de les línies 2 i 5 en sentit Can Rosés.

CÀRREGA I DESCÀRREGA

Durant l’execució d’aquests treballs s’han previst dues zones de càrrega i descàrrega per satisfer la demanda dels comerciants de la zona. Aquestes àrees s’ubicaran al camí de Ca n’Oriol i al mateix carrer de la Mare de Déu de Lourdes, just a la confluència amb el carrer de Madrid.

Finalment, també serà necessari moure dues bateries de contenidors, que quedaran emplaçades temporalment a la confluència entre els carrers Mare de Déu de Lourdes i Madrid i entre els carrers Sant Gaietà i Burgos.

  • Compartir