Sou a: Inici / Ajuntament / Sala de premsa / Notes de premsa / Proursa compra tres habitatges per la via del tanteig i retracte

Proursa compra tres habitatges per la via del tanteig i retracte

Els pisos, que eren propietat d’entitats bancàries, ja s’han adjudicat a tres famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat residencial
Publicat el: 23/01/2020
Proursa compra tres habitatges per la via del tanteig i retracte

El dret de tanteig i retracte permet destinar pisos de grans tenidors a famílies en situació de vulnerabilitat residencial (foto: Ajuntament de Rubí)

La societat municipal Proursa ha tancat el 2019 amb l’adquisició de tres habitatges per la via del tanteig i retracte. Dos d’aquests pisos eren propietat del BBVA i un tercer de Criteria Caixa.

La compra ha suposat una inversió de 253.700 euros, que cobreix el valor dels habitatges, els costos de gestió, els impostos i la despesa per adequar-los. L’adquisició s’ha fet amb recursos ordinaris de Proursa i, per tant, no ha comportat cap endeutament per a la societat municipal.

La comissió d’adjudicació s’ha reunit aquest mes de gener i ha decidit destinar els habitatges, ubicats a diferents barris, a tres famílies de la ciutat en situació de vulnerabillitat residencial. Aquestes persones entraran a viure als pisos en els propers dies a canvi d’un lloguer social.

Es tracta de la primera incorporació d’habitatges al parc públic de Rubí des de l’any 2015. Això ens marca una línia de treball que hem de consolidar durant el mandat”, ha destacat la regidora d’Habitatge, Ànnia García Moreno. L’augment d’habitatges públics és una de les prioritats del Servei d’Habitatge de l’Ajuntament per als propers anys. Una de les línies en què es vol treballar és la compra via tanteig i retracte, que es complementarà amb altres actuacions com la construcció de vivendes o la concertació de polítiques amb altres entitats públiques i privades.

La previsió inicial per al 2019 era poder comprar un quart habitatge però això no ha estat possible perquè l’entitat propietària ja hi havia instal·lat una família sense haver-ho comunicat a l’Ajuntament.

Tanteig i retracte
El Decret-llei 1/2015 de mesures extraordinàries i urgents per la mobilització dels habitatges provinents d’execució hipotecària recull el dret a tanteig i retracte a favor de la Generalitat i dels ens locals. La mesura implica que, en transmissions de pisos provinents d’execucions hipotecàries posteriors a l’abril de 2008, l’entitat financera està obligada a comunicar l’operació de venda a l’administració, que té preferència per comprar el pis al mateix preu per destinar-lo a lloguer social.

El dret a tanteig i retracte té com a objectiu ajudar a pal·liar situacions de vulnerabilitat residencial.

  • Compartir
Pertany a:

Convocatòries de premsa

RSS
« Juliol 2020 »
DlDtDcDjDvDsDg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Contacte

Servei de Comunicació
Ajuntament de Rubí
Símbol_mapa Adreça: pl. Pere Aguilera, 1
08191 – Rubí

Símbol_auricular Telèfon: 93 588 70 00 
Joan Maronda (cap de Comunicació)