Sou a: Inici / Ajuntament / Sala de premsa / Notes de premsa / Les obres de construcció del nou Institut Torrent dels Alous s’iniciaran properament

Les obres de construcció del nou Institut Torrent dels Alous s’iniciaran properament

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha visitat els terrenys on s’alçarà la nova edificació, d’uns 5.000 m2, just al costat dels mòduls actuals
Publicat el: 06/04/2017
Les obres de construcció del nou Institut Torrent dels Alous s’iniciaran properament

La comitiva municipal, durant la visita als terrenys on es construirà el nou institut (foto: Localpres)

Dies abans que s’iniciïn les obres de construcció del nou INS Torrent dels Alous, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha visitat els terrenys on s’ubicarà el nou edifici, a tocar dels mòduls actuals. Durant la trobada amb la direcció del centre, a la qual també hi han estat presents els regidors de l’àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i d’Obra Pública, Juan López, s’ha acabat de parlar de les afectacions que aquesta actuació tindrà sobre els carrers adjacents.

Es tracta d’unes obres llargament reivindicades tant per la direcció de l’institut i les famílies dels alumnes com pel propi Ajuntament”, ha explicat l’alcaldessa. “Els mòduls prefabricats han estat una solució provisional, però ja tocava que l’alumnat d’aquest centre disposés d’un institut amb cara i ulls”.  

En breu s’iniciaran les tasques de col·locació de la tanca perimetral que marcarà els límits de les obres de construcció de l’institut Torrent dels Alous. I posteriorment començaran els moviments de terres i la construcció de l'edifici principal del centre.

L’institut es construirà en dues fases. La primera tindrà una durada prevista de 14 mesos i culminarà amb el trasllat dels alumnes dels mòduls actuals al nou edifici. Durant la segona fase, que és previst que s’allargui uns 6 mesos, es construiran les pistes esportives i el gimnàs.

El nou edifici, amb una superfície total construïda de 4.987 m2, tindrà forma d’U. Les plantes primera i segona estaran destinades bàsicament a aulari. Concretament, disposaran de dues ales d’ESO ─cadascuna amb quatre aules─ i una ala mixta on predominarà el Batxillerat, que també comptarà amb aules de petits grups que utilitzaran els dos cicles.

La planta baixa es dividirà en quatre ales, cadascuna amb un programa específic: gimnàs i vestidors; administració ─amb despatxos per a la direcció, el cap d’estudis, secretaria, AMPA, etc─; servei de càtering i cafeteria, i aulari ─amb classes de Batxillerat, aules de desdoblament, laboratori, biblioteca i aula de dibuix─.

Per últim, la planta semisoterrani allotjarà aules no reglades, dues aules de música, un laboratori i l’aula de tecnologia. Un porxo, ubicat a la planta baixa, connectarà l’accés principal al solar amb el centre de l’edifici, on se situarà estratègicament el vestíbul d’entrada i l’administració.

El solar on s’ubicarà el nou institut compta amb una superfície de prop de 7.000 m2, 1.173 dels quals estaran destinats a la zona de jocs. Copcisa, SA & Vías y Construcciones, SA (UTE) seran els encarregats d’executar aquestes obres, que compten amb un pressupost de 4.605.595,05 euros (sense IVA).

Recomanacions
La primera fase de l’obra conviurà amb el funcionament normal del centre i, per tant, amb l’alumnat. Durant les tasques de moviments de terra i de formigonat hi haurà trànsit de camions per l’entrada posterior del centre, de manera que la sortida per la porta del darrere quedarà inutilitzada. Per això s’han habilitat les altres dues portes posteriors: per tal de poder sortir al pati per la part del jardinet. De manera provisional, l’alumnat utilitzarà la plaça de Salvador Espriu com a pati. Tampoc es podrà accedir a l’institut per la part on hi ha la zona de sorra i brosses al costat del pati actual, entre el camp de futbol i l’escola 25 de Setembre, ja que aquest espai estarà acotat per l’obra.

Des del departament de Mobilitat de l’Ajuntament es recomana tant als vianants com als vehicles parar atenció quan es camini i se circuli per la zona d’influència de les obres. Mentre s’executin els treballs, el carrer Marconi, fins al carrer Berguedà, només disposarà d’un sol carril de circulació: el del costat del parc. L’altre carril es destinarà a la circulació de camions i vehicles de l’obra i estarà degudament senyalitzat i separat amb tanques.

Pel que fa a l’escola 25 de Setembre, a tocar del recinte, es recomana a l’alumnat que accedeixi al centre sempre pel passatge Marconi.

El dimecres 19 d’abril, l’Ajuntament convocarà els veïns a una reunió informativa per tal d’exposar-los totes aquestes recomanacions i resoldre possibles dubtes. La trobada tindrà lloc a les 18.30 h al local de l’Associació de Veïns 25 de Setembre. 

  • Compartir
Pertany a: ,

Convocatòries de premsa

RSS
« Desembre 2019 »
DlDtDcDjDvDsDg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Contacte

Servei de Comunicació
Ajuntament de Rubí
Símbol_mapa Adreça: pl. Pere Aguilera, 1
08191 – Rubí

Símbol_auricular Telèfon: 93 588 70 00 
Joan Maronda (cap de Comunicació)