Sou a: Inici / Ajuntament / Sala de premsa / Notes de premsa / L'Ajuntament de Rubí realitza tasques especials de neteja de la via pública com a mesura de prevenció pel coronavirus

L'Ajuntament de Rubí realitza tasques especials de neteja de la via pública com a mesura de prevenció pel coronavirus

S’ha doblat el servei de neteja amb aigua i l’escombradora amb perxa de desinfecció de carrers i properament entrarà en funcionament un camió cisterna que netejarà tant el nucli urbà com les urbanitzacions i els polígons industrials
Publicat el: 27/03/2020
L'Ajuntament de Rubí realitza tasques especials de neteja de la via pública com a mesura de prevenció pel coronavirus

Operaris realitzant tasques de desinfecció (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament ha intensificat i especialitzat la neteja viària de la ciutat, inclosa la dels contenidors que hi ha repartits pel municipi, amb l’objectiu de prevenir contagis de coronavirus (Covid-19). Algunes de les mesures ja s’estan executant i d’altres en posaran en marxa en els propers dies.

Actualment, dos serveis d’hidronetejadores treballen en torn de matí i tarda desinfectant els contenidors de la ciutat. Diàriament es netegen prop de 95 ubicacions. Tenint en compte que al municipi hi ha unes 440 ubicacions de contenidors, es calcula que en una setmana es poden netejar totes, incloses les situades a les urbanitzacions. Aquest equip utilitza un producte de desinfecció molt potent, que es fa servir habitualment per a la neteja interior de contenidors. Es presta especial atenció a les manetes dels contenidors de les fraccions de rebuig i d'orgànica, que són els que s'han de manipular per obrir-los i poder llençar la bossa.

Pel que fa a la neteja viària, al matí està operatiu un equip dual (escombradora amb perxa) que funciona amb aigua clorada, el mateix tipus que es fa servir per tractar la legionel·la, i que desinfecta voreres i carrers. La voluntat del Consistori és que aquest equip dual també treballi en torn de tarda.

Aquest divendres s'ha posat en funcionament un nou equip format per quatre operaris, que duu a terme tasques de desinfecció de bancs i altre mobiliari urbà en torns de matí i tarda. Un dels operaris és l’encarregat de conduir la furgoneta amb un dipòsit ple d’aigua clorada ─amb el percentatge que indiquen tant el Ministerio de Sanidad com la Generalitat de Catalunya─ i de proveir les motxilles de fumigació que la resta de personal porta a l’esquena. Aquest equip iniciarà la seva tasca en aquells barris amb més densitat de població, com ara Ca n’Oriol, la Zona Nord, Les Torres, la Zona Progrés, el 25 de Setembre, Can Fatjó i El Pinar. A hores d’ara s’està acabant de confeccionar la programació d’aquest equip.

Dilluns, previsiblement, també entrarà en servei un camió cisterna. La voluntat de l’Ajuntament és que aquest camió treballi en tres torns: al matí i a la tarda al nucli urbà i a les urbanitzacions, mentre que a la nit la intenció és que cobreixi els polígons industrials. Aquest tipus de camió cisterna presenta un alt rendiment i la previsió és que pugui treballar en un barri diferent en cada jornada. En aquests moments s’està reparant el ruixador frontal per aconseguir que el seu rendiment sigui major, ja que no requerirà anar acompanyat d’un peó amb mànega.

  • Compartir
Pertany a:

Convocatòries de premsa

RSS
« Maig 2020 »
DlDtDcDjDvDsDg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ple municipal ordinari del 28 de maig de 2020
28-05-2020 - 17:00 / 20:00     Via telemàtica
Contacte

Servei de Comunicació
Ajuntament de Rubí
Símbol_mapa Adreça: pl. Pere Aguilera, 1
08191 – Rubí

Símbol_auricular Telèfon: 93 588 70 00 
Joan Maronda (cap de Comunicació)