Sou a: Inici / Ajuntament / Sala de premsa / Notes de premsa / La comissió cívica de Buits plens es reuneix per darrera vegada amb l’objectiu de tancar aquesta edició del projecte

La comissió cívica de Buits plens es reuneix per darrera vegada amb l’objectiu de tancar aquesta edició del projecte

Durant la trobada, els membres d’aquest òrgan de control han rebut informació sobre l’execució de les obres dels solars de la plaça Pearson i del c/ Primer de Maig
Publicat el: 17/02/2015
La comissió cívica de Buits plens es reuneix per darrera vegada amb l’objectiu de tancar aquesta edició del projecte

Aquesta ha estat la tercera vegada que s’ha reunit la comissió cívica del projecte Buits plens (foto: Localpres)

La comissió cívica del projecte Buits plens s’ha reunit aquest dilluns per tercera i última vegada, un cop les obres ja han finalitzat. La trobada ha servit per tancar aquesta edició del projecte i explicar als membres d’aquest òrgan, que té la funció de vetllar per la transparència de tot el procés, alguns dels canvis que s’han produït al llarg de l’execució dels treballs als solars de la plaça Pearson i del c/ Primer de Maig.

En el decurs de les obres es van produir alguns imprevistos als dos espais ─com ara la inestabilitat d’una part del terreny de la plaça Pearson o la runa trobada al talús del solar del c/ Primer de Maig─, que van ocasionar la modificació del disseny d’aquest últim solar i un endarreriment dels treballs a tots dos espais, provocant que les obres acabessin a finals de gener i no al desembre, com estava previst.

Durant la reunió d'aquest dilluns, algun representant veïnal ha posat de manifest que, al seu entendre, el projecte no està acabat i que aquest no compleix amb allò que es va consensuar durant el procés participatiu. Alguns dels assistents també han mostrat la seva disconformitat amb els palets de fusta del solar de la plaça Pearson, que consideren perillosos.

Per la seva banda, els arquitectes i els tècnics de l’Ajuntament han recordat als membres de la comissió cívica que, durant el procés participatiu, els veïns van veure amb bons ulls una proposta de baix cost i/o construïda a partir d’elements reciclats, degut a la temporalitat limitada d’aquests espais, que estan destinats a la construcció d’edificis municipals en un futur.

Buits plens és un projecte innovador, que s’allunya dels estàndards d’urbanització més coneguts, precisament pel seu caràcter efímer. No es tracta d’espais tradicionals, motiu pel qual les propostes de disseny han estat diferents, alternatives, fora d’allò convencional. Tant els materials (amb un marcat caràcter temporal) com la inversió (uns 60€/m2 davant dels aproximadament 200€/m2 que es destinen a les urbanitzacions estàndards) s’han plantejat de manera diferent al que estem acostumats.

Ara, però, cal transformar i vestir aquests espais, donant-los un ús a través de la seva dinamització. I és que, gràcies a aquest projecte, inclòs en el Pla de mesures anticrisi 2014, s’han recuperat dos espais per a la ciutat que, fins ara, no s’utilitzaven.

Una comissió política, formada per representants de tots els grups municipals, va validar l’elecció dels dos espais a l'inici del projecte. 

  • Compartir
Pertany a:

Convocatòries de premsa

RSS
« Desembre 2019 »
DlDtDcDjDvDsDg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Contacte

Servei de Comunicació
Ajuntament de Rubí
Símbol_mapa Adreça: pl. Pere Aguilera, 1
08191 – Rubí

Símbol_auricular Telèfon: 93 588 70 00 
Joan Maronda (cap de Comunicació)