Sou a: Inici / Ajuntament / Sala de premsa / Notes de premsa / El govern proposa revisar els preus de l’Escola Municipal de Música per fer-la més accessible a la ciutadania

El govern proposa revisar els preus de l’Escola Municipal de Música per fer-la més accessible a la ciutadania

Els nous preus es portaran a aprovació al Ple municipal d’aquest dijous, juntament amb una reordenació de l’oferta educativa del centre
Publicat el: 17/12/2018
El govern proposa revisar els preus de l’Escola Municipal de Música per fer-la més accessible a la ciutadania

L’alcaldessa ha presentat la proposta als mitjans de comunicació (foto: Ajuntament – Lali Puig)

L’equip de govern portarà a aprovació al Ple municipal del proper dijous la revisió dels preus públics i de l’oferta educativa de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. La proposta, treballada per l’Ajuntament en coordinació amb la direcció del centre, dona resposta a la demanda de l’alumnat i les famílies, i té com a objectiu fer d’aquesta escola un servei públic més inclusiu i accessible. “Treballem per sobre de tot per tenir una escola inclusiva [...], on la capacitat econòmica no limiti la possibilitat de formar-se artísticament, i defugir a més una idea d’ensenyament elitista”, ha argumentat l’alcaldessa, Ana María Martínez.   

La proposta que se sotmetrà a la valoració del Ple contempla un descens significatiu i generalitzat dels preus públics del qual es beneficiaran els alumnes que ja estan matriculats. Les úniques excepcions a aquesta rebaixa seran algunes corals i tallers, que incrementaran lleugerament el seu cost, així com determinades matèries que fins ara eren gratuïtes. La reducció de preus anirà acompanyada del manteniment de les bonificacions existents ─adreçades a famílies monoparentals i nombroses─ i de la incorporació de nous descomptes per a persones amb diversitat funcional, infància i joves en règim d’acolliment, i persones pensionistes.

Aquesta revisió de preus es completa amb una proposta de reordenació de l’oferta educativa per tal de fer-la més entenedora i accessible a tothom. Aquesta modificació afecta tant els cursos formals com la formació musical lliure i inclou un reforç de les etapes d’iniciació, una major aposta per projectes comunitaris com ara l’Orquestra de la Diversitat Funcional, una ampliació de l’oferta de recorregut lliure ─amb nous grups d’instruments, i un increment de les corals descentralitzades.

Amb totes aquestes mesures, l’Ajuntament i la direcció de l’Escola Municipal de Música confien a socialitzar el centre i incrementar-ne la matrícula, fent d’aquesta manera que sigui un servei públic més sostenible.

Tarifació social
Aquesta revisió de preus i la reordenació de l’oferta formativa és només un primer pas dins un pla de millora més ambiciós de l’Escola Municipal de Música Pere Burés que també contempla la implantació de la tarifació social progressiva. Tal com ha detallat l’alcaldessa, “la Comissió de Tarifació Social [on es troben representats els diferents grups municipals] va decidir començar a treballar aquest sistema a les escoles bressol municipals perquè és més fàcil d’aplicar i, a partir d’aquí, continuar per l’Escola Municipal de Música”. Així doncs, tot i que la tarifació social progressiva no s’implantarà a la Pere Burés de manera immediata, ja que requereix d’una intensa feina prèvia, l’objectiu de l’Ajuntament és introduir-hi aquest sistema de preus a mig termini.

  • Compartir

Convocatòries de premsa

RSS
« Gener 2020 »
DlDtDcDjDvDsDg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Recepció institucional amb motiu de les festes de Sant Antoni Abat
25-01-2020 - 18:00 / 19:30     Pl. Doctor Guardiet - pl. Pere Aguilera
Ball de societat de Sant Antoni Abat
25-01-2020 - 22:45 / 23:55     Carpa ubicada a la pl. Doctor Guardiet
Contacte

Servei de Comunicació
Ajuntament de Rubí
Símbol_mapa Adreça: pl. Pere Aguilera, 1
08191 – Rubí

Símbol_auricular Telèfon: 93 588 70 00 
Joan Maronda (cap de Comunicació)