Sou a: Inici / Ajuntament / Sala de premsa / Notes de premsa / Dues mocions sobre sostenibilitat centren bona part del debat del Ple ordinari del mes d'octubre

Dues mocions sobre sostenibilitat centren bona part del debat del Ple ordinari del mes d'octubre

D’altra banda, totes les formacions han acordat millorar la política de difusió i promoció de les diverses programacions que impulsa el Teatre Municipal La Sala
Publicat el: 31/10/2019
Dues mocions sobre sostenibilitat centren bona part del debat del Ple ordinari del mes d'octubre

El Ple municipal s’ha celebrat aquest dijous a la tarda (foto: Ajuntament)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí, en el marc de la sessió ordinària corresponent al mes d’octubre, ha debatut dues mocions que tenien la sostenibilitat com a teló de fons. Les dues propostes s’han acabat desestimat com a conseqüència dels vots contraris de l’equip de govern, integrat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP). En canvi, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) hi han votat a favor.

D’una banda, s’ha tombat el text formulat per VR per a la redacció del Pla Director d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat de Rubí, que proposava que inclogués, entre d’altres, un inventari de tots els subministraments energètics i d’aigua dels quals sigui titular l’Ajuntament, així com una planificació per a substituir tot l’enllumenat públic que no sigui de màxima eficiència energètica per enllumenat LED, amb sensors en funció de la llum, presència i altres paràmetres.

I és que, com s’ha explicat des de l’equip de govern, la moció exposava tot un seguit de propostes que ja existeixen o que el plenari ja s’ha compromès a fer ─en el marc de la moció en què, per unanimitat, es va declarar l’emergència climàtica a la ciutat─. Tot i així, el govern local s’ha compromès a organitzar una jornada amb tots els grups municipals per explicar-los quines accions s’estan duent a terme en el marc del projecte Rubí Brilla i per copsar les seves propostes de cara al Pla Director Rubí Brilla, que ara s’està redactant.

I, de l’altra, tampoc ha prosperat la moció que presentava ERC per unes festes de Nadal sostenibles i participatives, on els republicans criticaven el túnel de llum que es va instal·lar l’any passat al carrer de Maximí Fornés i l’augment de la despesa en enllumenat de Nadal previst per enguany.

Esquerra plantejava obrir un procés participatiu mitjançant el qual la ciutadania i els comerciants decidissin una part dels costos destinats a l’enllumenat de Nadal, així com conèixer els criteris tècnics que s’han fet servir per prendre la decisió de tornar-lo a impulsar i l’impacte previst que ha de tenir per a la ciutat. Segons l’equip de govern, de mitjana, les persones que van participar a l’enquesta de satisfacció sobre les activitats de Nadal organitzades l’any passat, van puntuar la proposta d’activitats amb un 7,7 sobre 10. L’enquesta també va preguntar per les activitats més populars i un 25% dels enquestats van triar el passadís de llum. Segons l’equip de govern, enguany no hi haurà més despesa, sinó més inversió, ja que s’ha buscat el cofinançament amb empreses i comerços que volen invertir en aquesta proposta.

També referent a les festes nadalenques, els republicans han presentat una altra moció per millorar l’oferta d’activitats de Nadal per als infants i joves de la ciutat, que tampoc ha aconseguit prous suports per a ser validada. Com en les anteriors mocions, l’equip de govern ha votat en contra i la resta de partits, a favor. Des del govern local s’ha fet un repàs de les diferents propostes lúdiques que es programen per al públic infantil i jove al Nadal i s’ha considerat que les demandes que es fan a la moció estan cobertes amb l’oferta actual.

Altres mocions
El text formulat per l’AUP per millorar la política de difusió i promoció de les diverses programacions que impulsa el Teatre Municipal La Sala s’ha aprovat per Junta de Portaveus, és a dir, amb el suport previ de tot el Plenari. Entre d’altres, s’ha acordat millorar la difusió de les programacions del Teatre Municipal La Sala; realitzar un estudi de segmentació de públics de l’equipament i adaptar-ne la programació, desenvolupar una política clara de descomptes i abonaments per a col·lectius específics, incorporar La Sala a l’Apropa Cultura i desenvolupar la cartera de serveis que s’ofereix al públic tot pensant en aspectes importants com l’accessibilitat, els canals per a la venda d’entrades, la informació rellevant de l’entorn o la restauració.

L’AUP ha decidit retirar de l’ordre del dia la moció per a la creació d’un servei municipal d’atenció a les urgències socials, després que el govern municipal s’hagi compromès a treballar aquesta qüestió i a destinar-hi recursos.

I finalment, tampoc ha rebut llum verda el text que plantejaven conjuntament ERC i l’AUP per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació. En aquest cas, els vots contraris del PSC i Cs han estat superiors als vots a favor dels dos grups proposants. ECP i VR s’han abstingut en aquest punt.

Tràmits
A l’apartat de tràmits, s’ha aprovat per unanimitat la minuta del conveni de col·laboració interadministrativa amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a la prestació dels serveis de llar residència, de teràpia ocupacional i el servei ocupacional d’inserció per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Paral·lelament, s’ha acordat l’extinció de la concessió de l’aparcament del Centre Esportiu Municipal 25 de Setembre – Duet Sports a l’empresa Par-Mer Aparcamientos y Mercados, després que aquesta hagi sol·licitat la declaració de concurs voluntari, hagi estat declarada en concurs i es trobi en fase de liquidació. Aquest punt ha prosperat amb els vots favorables de totes les formacions, excepte l’abstenció d’ERC.

El Projecte d’ampliació del pont de Cova Solera i el Projecte executiu de carril bici als entorns del pont de l’avinguda de Cova Solera i formació d’itinerari de vianants entre el passeig de la Riera i el carrer d’Edison han quedat aprovats de manera definitiva. El primer, amb els vots a favor de l’equip de govern i VR i les abstencions d’ERC, Cs i l’AUP, mentre que el segon ha comptat amb el vist-i-plau del govern i les abstencions de la resta de formacions.

Aquest dijous també s’han nomenat els regidors designats pels grups polítics com a membres del Consell Escolar Municipal de Rubí (unanimitat); s’han ampliat els representants de la corporació al Consell General del Pacte Industrial de la Regió metropolitana de Barcelona (vots favorables: equip de govern; abstencions: ERC, Cs, VR i AUP); s’ha fet una modificació de representants a diferents organismes (vots favorables: equip de govern; abstencions: ERC, Cs, VR i AUP); s’ha donat compte de la modificació de representants del grup municipal d’ERC a les comissions informatives i a la Comissió Especial de Comptes; i s’han aprovat els dictàmens d’aquesta comissió sobre les justificacions de les aportacions realitzades als diferents grups municipals durant l’exercici 2018 i el primer semestre de 2019 (tots per unanimitat).  

També s’ha pres coneixement de diversos decrets de l’Alcaldia i de les resolucions de les regidories delegades; s’ha donat compte de l’aprovació del Pla Anual Normatiu 2019, i s’han aprovat diverses modificacions de crèdit, entre d’altres tràmits.

Finalment, s’ha retirat de l’ordre del dia l’aprovació del Pla d’Ordenació de Recursos Humans.

Com es fa a l’inici de cada sessió plenària, aquest dijous s’ha fet un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista: Dana, de 31 anys (Arenas, Màlaga); Silvia, de 40 anys (La Zubia, Granada); Evelyn, de 25 anys (Vic); i Helena, de 44 anys (Dènia, Alacant).  

  • Compartir
Pertany a:

Convocatòries de premsa

RSS
« Juliol 2020 »
DlDtDcDjDvDsDg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Roda de premsa: Inici de les obres de rehabilitació del Casino
07-07-2020 - 09:30 / 10:30     Sala de Junta de Govern (1a planta de l'Ajuntament)
Contacte

Servei de Comunicació
Ajuntament de Rubí
Símbol_mapa Adreça: pl. Pere Aguilera, 1
08191 – Rubí

Símbol_auricular Telèfon: 93 588 70 00 
Joan Maronda (cap de Comunicació)