Sou a: Inici / Ajuntament / Sala de premsa / Notes de premsa / Al voltant de 250 persones gaudeixen de la Matanza do Porco al parc de Ca n’Oriol

Al voltant de 250 persones gaudeixen de la Matanza do Porco al parc de Ca n’Oriol

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i diversos membres de l’equip de govern i dels grups municipals han acompanyat la Irmandade Galega en aquesta gran cita anual
Publicat el: 12/03/2018
Al voltant de 250 persones gaudeixen de la Matanza do Porco al parc de Ca n’Oriol

L’alcaldessa i el regidor d’Esports i Espai Públic, amb els membres de la Irmandade (foto: Localpres)

Al voltant de 250 persones han participat aquest diumenge a la 37a edició de la Matanza do Porco, organitzada per la Irmandade Galega de Rubí al parc de Ca n’Oriol. L’alcaldessa, Ana María Martínez, diversos regidors de l’equip de govern i representants dels grups municipals han acompanyat l’entitat durant aquesta jornada que conjuga la gastronomia i el folclore gallecs.

Sempre és un plaer compartir aquesta activitat amb els socis i amics de la Irmandade Galega. Rubí té una gran diversitat d’entitats que són la mostra evident de la riquesa de cultures que conviuen a la ciutat. La seva vitalitat ens ha de fer sentir orgullosos a tots els rubinencs i rubinenques”, ha declarat l’alcaldessa.

Durant la Matanza do Porco d’aquest any, s’ha cuinat un porc de 90 quilos, a banda de costellams, cansalada, xoriço i patates. Després de l’àpat, les persones assistents també han pogut gaudir de la tradicional queimada. La trobada ha comptat amb l’animació musical del grup de gaites i percussió de la Irmandade.

Coincidint amb la recent commemoració del Dia Internacional de les Dones, la Irmandade Galega va fer una crida perquè les persones assistents a aquesta 37a edició de la festa ho fessin amb algun motiu de color lila. Des de l’entitat, s’ha valorat positivament la resposta dels socis i sòcies a aquesta proposta, així com el gran esforç que han fet en l’organització de l’esdeveniment.

La Matanza do Porco és una festa tradicional que se celebrava habitualment a l’hivern, quan els gallecs s’aplegaven per sacrificar el porc i preparar tots els productes que s’obtenen de la seva carn. Amb el pas del temps, aquesta celebració s’ha anat adaptant i ara el porc es porta directament de l’escorxador.

  • Compartir
Pertany a:

Convocatòries de premsa

RSS
« Juny 2018 »
DlDtDcDjDvDsDg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Contacte i ubicació

Servei de Comunicació

Ajuntament de Rubí
Adreça: pl. Pere Aguilera, 1
08191 – Rubí