Sou a: Inici / Ajuntament / Sala de premsa / Notes de premsa / A partir del 2 de novembre comencen a funcionar les càmeres de seguretat de l’illa de vianants

A partir del 2 de novembre comencen a funcionar les càmeres de seguretat de l’illa de vianants

Des que al juliol es van incorporar nous espais amb preferència per als vianants, s’ha establert un període informatiu durant el qual no s’ha sancionat cap conductor
Publicat el: 26/10/2017
A partir del 2 de novembre comencen a funcionar les càmeres de seguretat de l’illa de vianants

El tram de l’illa integrat pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró funciona les 24 hores tots els dies de la setmana (foto: Localpres)

Des de principis de juliol, el tram per a vianants integrat pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró ha consolidat el seu funcionament les 24 hores tots els dies de la setmana i l’illa ha crescut amb la incorporació de noves zones. Només els vehicles que disposen de la corresponent autorització poden circular per aquests carrers. No obstant això, els darrers mesos s’ha establert un període informatiu per facilitar l’adaptació de la ciutadania, durant el qual els infractors no han estat multats. A partir del dijous 2 de novembre, però, finalitza aquest període informatiu i aquells conductors i conductores que circulin per l’illa sense estar acreditats seran sancionats.

Les persones que ja disposaven d’autorització per accedir a la zona de vianants de Maximí Fornés els caps de setmana no ha estat necessari que tramitessin la sol·licitud de nou, sinó que se’ls ha concedit de forma automàtica el permís per circular-hi les 24 hores del dia. La resta de conductors amb dret a passar per les noves zones de vianants, ja siguin veïns o comerciants, sí que han hagut de sol·licitar l’autorització a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre ─els que encara no ho hagin fet, han de tenir en compte que a partir del 2 de novembre seran multats si no estan acreditats─. D’altra banda, els permisos excepcionals per transitar per l’illa es poden gestionar fent arribar a l'Ajuntament la corresponent sol·licitud per correu electrònic.

Durant el període informatiu, diversos informadors ubicats a les portes d’entrada de les noves zones de vianants han traslladat a la ciutadania les característiques i funcionament de l’illa. Paral·lelament, els conductors que no han respectat la normativa han rebut una carta on se’ls comunicava la infracció comesa i se’ls anunciava que properament aquestes pràctiques serien multades.

Càrrega i descàrrega
L’horari de càrrega i descàrrega de l’illa de vianants s’ha ampliat mitja hora als matins, allargant-lo fins les 11 h. Així, el nou horari és el següent: de dilluns a divendres, de 7.30 a 11 h i de 15 a 16 h; i dissabtes, de 7.30 a 11 h.

Amb l’objectiu que a l’interior dels diferents espais de l’illa de vianants no hi hagi vehicles estacionats fora dels horaris de càrrega i descàrrega, s’ha modificat la senyalització de les zones destinades a aquest ús situades als carrers Dr. Robert, Maximí Fornés, Montserrat, Pere Esmendia, Sant Joan, Rafael de Casanovas, Magí Raméntol, av. Barcelona i pg. Francesc Macià, prohibint-hi l’estacionament fora de l’horari permès. Durant el període informatiu, s’ha traslladat a la ciutadania tots aquests canvis.

A partir del mateix 2 de novembre, els conductors que facin un mal ús de les zones de càrrega i descàrrega, així com que incompleixin l’horari establert, també seran sancionats. 

  • Compartir
Pertany a:

Convocatòries de premsa

RSS
« Juliol 2020 »
DlDtDcDjDvDsDg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Roda de premsa: Escola d'hostaleria
15-07-2020 - 12:30 / 13:00     Mercat Municipal
Contacte

Servei de Comunicació
Ajuntament de Rubí
Símbol_mapa Adreça: pl. Pere Aguilera, 1
08191 – Rubí

Símbol_auricular Telèfon: 93 588 70 00 
Joan Maronda (cap de Comunicació)