Sou a: Inici / Ajuntament / Projectes estratègics / Rubí Brilla / Rubí Brilla 'Industrial'

Rubí Brilla 'Industrial'

Rubí Brilla Indústria

El sector industrial és el major consumidor d'energia de Rubí, ben per davant dels sectors domèstic, comercial i públic; per això és un sector indispensable per avançar en l'eficiència, l'estalvi energètic i l'ús de renovables del municipi. Precisament per aquesta diagnosi aquest és el sector que primer s'ha treballat des del projecte Rubí Brilla.

El Pla Director Rubí Brilla 2016 - 2019 estableix que cal consolidar i ampliar l'espai d'intercanvi de bones pràctiques i casos d'èxit d'eficiència energètica a través de jornades tècniques trimestrals.  El Pla també defineix dos objectius més: promoure un nou servei de gestió de recursos compartits als polígons industrials i la creació d'un grup de compra agregada d'energia.

No deixeu passar l’oportunitat de reduir el cost energètic de la vostra empresa d’una manera fàcil, transparent i amb unes condicions avalades tècnicament i econòmica.

Informa-te'n:

Què és la compra agregada?
Una agrupació d’empreses per comprar energia de forma conjunta amb l’objectiu d’estalviar costos i millorar-ne la competitivitat.

Què aconseguim amb aquesta manera de comprar l’energia?

 • Millora del preu i les condicions contractuals
 • Energia 100% d’origen renovable
 • Implementació de l’autoconsum solar


Com ho farem?

Amb una licitació electrònica que gestionarà la consultora energètica i mediambiental BioQuat, una empresa pionera en la gestió de grups de compra avalada per l’èxit dels grups de Mercabarna o Afrucat.

Com sabem que funcionarà? Per l’experiència d’empreses d’arreu del territori:

 • El grup de compra d’Afrucat va aconseguir el primer any (2009) un estalvi del 24% equivalent a 1,2 milions d’euros (agrupant un total de 60 GWh en alta i baixa tensió). El 2010-2011, el grup va créixer fins els 75 GWh de compra, i l’estalvi va augmentar un 15% més (600.000 €). A partir de 2012, amb 100 GWh, van crear la seva pròpia subhasta electrònica i són ells qui fixen el preu de sortida i les condicions.
 • El grup de compra agregada impulsat per la Cambra de Terrassa i Sabadell xifra l’estalvi anual entre el 16% i el 30% des de 2014.
Resultats assolits
Baixa tensió
1a licitació (2014) 2a licitació (2015) 3a licitació (2016)
Empreses adherides 44 62 83
Contractes (milions €) 0,9 1,2 1,2
Consum (GWh/a) 5,7 8,4 7,9
Estalvi promig 30% 16% 20%
 • L’Ajuntament de Rubí: el consistori rubinenc va ser pioner a Espanya el 2012 en la compra del 100% d’energia renovable, amb l’objectiu que l’electricitat utilitzada en l’enllumenat públic i les instal·lacions municipals provingués exclusivament de fonts renovables. Des de llavors s’han aconseguit importants estalvis econòmics, desmentint així la falsa idea que l’energia verda és més cara. En la licitació de 2014 va aconseguir un estalvi de 218.302,24 € sobre un contracte de 2.038.687,04 €, la qual cosa va representar un 11% d’estalvi en el cost de l’energia.


Polígons La Bastida i Can Rosés

Altres accions ja iniciades en el sector industrial, són:

 • la teledetecció de temperatures i radiació de les cobertes industrials (en procés)
 • conveni de col•laboració amb la UPC i el seu Campus de l’energia
 • la transferència tecnològica de la universitat a l'empresa (amb vàries empreses beneficiàries ja)
 • smart pae en gestió energètica i de telecomunicacions
 • gestió energètica eficient i renovable del centre empresarial Can Serra


Amb el suport de: • Compartir
Pertany a: