Sou a: Inici / Ajuntament / Projectes estratègics / Rubí Brilla / Rubí Brilla 'Domèstic'

Rubí Brilla 'Domèstic'

Una altra de les àrees de treball de la iniciativa és traslladar l’experiència de les accions sobre eficiència energètica aplicades des de l’Ajuntament de Rubí a les famílies, contribuint així a millorar la seva despesa familiar a través de la reducció de consum energètic.

Tallers per reduir la factura elèctrica:

En aquestes sessions, s'expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica, es donen eines per reduir l’import de la factura optimitzant el contracte elèctric o modificant hàbits de consum i consells per consumir l’energia de manera més eficient. Igualment, els tallers exposen el marc legal que garanteix el dret bàsic a l’energia a les famílies amb risc de vulnerabilitat. Després d'una sola sessió, els assistents adquireixen coneixements que els permeten rebaixar fins a la meitat la seva factura de la llum

Les properes sessions seran:

  • Dijous 15 de novembre  (18.30 h) - Rubí Forma
  • Dimarts 11 de desembre (10.30 h) - Centre Cívic El Pinar

Els tallers són gratuïts però cal formalitzar una inscripció prèvia per correu electrònic a , trucant al 93.581.39.00 o bé través d'aquest enllaç.
El dia del taller, les persones assistents han de portar la seva factura elèctrica.

Tallers d'eficiència energètica a les llars:  La iniciativa Rubí Brilla realitza regularment tallers d'eficiència energètica dirigits als ciutadans de Rubí. Fins ara s'han fet tallers a entitats ciutadanes i associacions de veïns o associacions de mares i pares d'escoles. Per exemple a l’AMPA de l’Escola Rivo Rubeo i l’Associació de Veïns de la Plana del Castell.

Finestreta energètica: Mitjançant aquest servei, Rubí Brilla ofereix assessorament, informació i atenció personalitzada sobre temes d’energia tant a rubinencs i rubinenques a títol individual com a empreses. L'objectiu és ajudar tothom qui ho demani a reduir o resoldre dubtes de les factures dels subministraments energètics de llum i gas i atendre consultes sobre eficiència energètica i la incorporació d’instal·lacions d’energies renovables. Les persones usuàries podran obtenir a través de la finestreta vals gratuïts de cinc hores de conducció per provar el cotxe elèctric compartit de la cooperativa Som Mobilitat.

Les properes sessions seran:

  • Dissabte 10 de novembre (10 a 14h i de 15 a 18h) - Parc de Ca n’Oriol
  • Dissabte 24 de novembre (10 a 14 h) - Mercat Municipal

Energia per a tothom:  Aquesta és l'acció del projecte Rubí Brilla dirigida a combatre la pobresa energètica. Coordinadament amb els serveis socials de l'ajuntament, es fan intervencions orientant les persones amb especials dificultats a reduir la seva factura elèctrica i ser més eficients. També, en alguns casos, es realitzen petites inversions de rehabilitació i millora dels aïllaments, instal·lació elèctrica i equipaments elèctrics.

Finalment hem de mencionar la fiscalitat verda per als vehicles oficialment considerats com  eficients energèticament.

  • Compartir