Sou a: Inici / Ajuntament / Projectes estratègics / Rubí Brilla / Rubí Brilla 'Ajuntament' / Subministrament elèctric. 100% de la llum municipal procedent d’energia renovable

Subministrament elèctric. 100% de la llum municipal procedent d’energia renovable

L’Ajuntament de Rubí vol que l’enllumenat públic de la ciutat i totes les dependències i instal·lacions municipals (escoles, pavellons, etc.) utilitzin únicament electricitat procedent de fonts renovables. Per això ha inclòs com a requisit a la licitació del contracte elèctric per a l’any vinent que el 100% de l’energia proveïda sigui d’origen renovable.

De fet, el consistori rubinenc és una de les primeres administracions de l’Estat espanyol a incloure el percentatge d’energia renovable en origen com a requisit en la licitació del contracte elèctric. La comercialitzadora que s’ha compromès a complir aquest requisit ha estat Gas Natural Fenosa, a qui s’ha adjudicat la licitació. Així, a partir del mes de gener de 2013, tots els quilowatts que consumeixi el consistori seran d’origen 100% renovable.

La Comissió Nacional d’Energia (CNE) certificarà la procedència de l’electricitat al cap d’un any d’haver-la consumit, és a dir, a principis de 2014.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament de Rubí supera amb escreix el compromís que va adoptar l’any 2008 a l’adherir-se al Pacte d’alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Direcció General de Transport i Energia de la Comissió Europea. Recordem que, amb la signatura d’aquest pacte, Rubí es va comprometre a reduir un 20% les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera a través de l’increment d’un 20% de les energies renovables i un 20% l’eficiència energètica en l’àmbit municipal. Tot plegat, abans de l’any 2020. El Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) recull les diverses actuacions que s’han de dur a terme per reduir les emissions de CO2 durant els propers anys.

  • Compartir