Sou a: Inici / Ajuntament / Projectes estratègics / Rubí Brilla / Rubí Brilla 'Ajuntament' / Ocupació. Agents energètics d'edificis

Ocupació. Agents energètics d'edificis

El 2011 s'inicia un programa d’agents energètics d’edificis, en col·laboració amb els ajuntaments de Terrassa, Sabadell, Hospitalet, Vilanova i la Geltrú, Sant Just Desvern, el Centre Internacional de mètodes numèrics en enginyeria (CIMNE-UPC) i la Federació de Societats Laborals de Catalunya.

El projecte s’emmarca dintre de l’adequació dels edificis a la legislació tant europea com nacional pel que fa a la millora energètica. L’actual projecte de Llei d’Eficiència Energètica i Energies Renovables de l’Estat espanyol preveu la creació d’aquesta figura del gestor energètic en edificis amb una superfície útil total de més de mil metres quadrats.

Amb la creació d’aquesta nova figura professional, es tracta de potenciar un mercat d’estalvi energètic que sigui capaç de crear ocupació i nous mercats emergents, alhora que ajudi a reduir les emissions de CO2 als edificis de Rubí, per adaptar-se a la legislació vigent.

Es pretén obtenir un conjunt de solucions que generin una menor despesa energètica amb igual qualitat de serveis o prestacions. Per tant, es vol adequar les edificacions existents als actuals paràmetres d’eficiència energètica, amb la millora de façanes, de la ventilació, de la refrigeració o de les instal·lacions tèrmiques i elèctriques, entre altres actuacions.

L'agent energètic haurà de ser capaç de supervisar costos i consums energètics, proposar la realització de petites inversions per la millora energètica, diagnosticar i fer el seguiment d’un programa de bones pràctiques en l’ús de les instal·lacions, controlar el confort i correcte funcionament de les instal·lacions, definir operacions de manteniment en elements constructius relacionats amb el consum energètic, conèixer el mercat energètic i la seva normativa legal, així com els ajuts o els mecanismes de finançament, etc.

Notícia relacionada:

L’Ajuntament de Rubí participa en la creació d’un programa d’agents energètics d’edificis

  • Compartir