Sou a: Inici / Ajuntament / Projectes estratègics / Rubí Brilla / Rubí Brilla 'Ajuntament' / Fotolineres i vehicles elèctrics

Fotolineres i vehicles elèctrics

AFotolinera la Masia de Can Serra  s'ha instal·lat la primera fotolinera que permet carregar vehicles elèctrics de forma gratuïta i, alhora, proporciona energia fotovoltaica per a l’autoconsum d’aquest equipament.  Permet carregar el vehicle en només tres hores, mentre que les altres dues requereixen sis hores de connexió per a una càrrega completa, la qual proporciona una autonomia de 150 quilòmetres.

La posada en marxa de la nova instal·lació ha anat acompanyada de l’adquisició de dos nous vehicles elèctrics: un cotxe i una moto destinats a la Masia de Can Serra que s’afegeixen a les set motocicletes també elèctriques que ja utilitzava la Policia Local.

La idea és obrir la fotolinera a la ciutadania, de manera que les persones que disposin de vehicle elèctric puguin carregar-lo de forma totalment gratuïta en aquesta instal·lació, un cop s’enllesteixi el reglament d’ús corresponent.

La fotolinera no és una acció aïllada. S’està estudiant la implantació de punts de càrrega als pàrquings públics de la ciutat i la voluntat de l’Ajuntament és seguir ampliant la flota municipal de vehicles no contaminants.

A banda de promoure l’ús d’energies renovables, la posada en marxa de la fotolinera representa un notable estalvi econòmic. Si abans Can Serra  gastava al voltant de 400 euros setmanals en electricitat, des que s’abasteix de la fotolinera aquesta quantitat ha caigut fins a la meitat, el que representa al cap de l’any un estalvi aproximat de 8.000 euros.

A més, els vehicles elèctrics també impliquen una reducció molt important de la despesa respecte a la flota tradicional. En el cas dels cotxes, els 9.000 euros de mitjana anuals que comporta el manteniment d’un vehicle normal baixen fins als 500 en el cas d’un model elèctric. Pel que fa a les motocicletes, el cost habitual de manteniment de 1.500 euros cau fins als 300.

  • Compartir