Sou a: Inici / Ajuntament / Projectes estratègics / Rubí Brilla / Grup de Compra Agregada d'Energia Rubí Brilla

Grup de Compra Agregada d'Energia Rubí Brilla

El Pla Director Rubí Brilla 2016 - 2019 estableix que cal consolidar i ampliar l'espai d'intercanvi de bones pràctiques i casos d'èxit d'eficiència energètica a través de jornades tècniques trimestrals. El Pla també defineix dos objectius més: promoure un nou servei de gestió de recursos compartits als polígons industrials i la creació d'un grup de compra agregada d'energia.

Què és la compra agregada?
Una agrupació d’empreses per comprar energia de forma conjunta amb l’objectiu d’estalviar costos i millorar-ne la competitivitat.

Què aconseguim amb aquesta manera de comprar l’energia?

  • Millora del preu i les condicions contractuals
  • Energia 100% d’origen renovable
  • Implementació de l’autoconsum solar

Com ho farem?

Amb una licitació electrònica el 2 de juliol de 2019 que portarà la consultora energètica i mediambiental Energroc, una empresa pionera en la gestió de grups de compra avalada per l’èxit de Mercabarna, Afrucat i el grup de compra agregada d’energia de Rubí de 2018.

Sabem que funcionarà per l’èxit de la primera licitació. El grup de compra agregada d’energia de Rubí Brilla té un volum de 28 GB i 69 punts de subministrament. Està dividit en quatre lots, diferenciats entre alta tensió i baixa tensió, i per a cadascun d’ells disposa de preus fixos o indexats. Així, totes les empreses de Rubí poden reduir el preu que paguen per l’energia, sigui quina sigui la seva grandària, tarifa contractada o consum energètic. El primer any, les empreses participants ja han reduït el preu de l’energia un 15,73% de mitjana. Però si més empreses formen el grup, millor serà el preu que es podrà aconseguir.

Suma’t al Grup de Compra Agregada d’energia de Rubí Brilla!

Envian's la teva última factura a rubi_brilla@ajrubi.cat! Calcularem quant pots estalviar i et guiarem en tot el procés!

Totes aquestes empreses ja en formen part:

Ruffini, Alumec Rubí, Jovi, Cipsacircuits, Keylab, Molttecnics, Industrial Constructora Moldes y Afines, L’Espectacleria, Estudios y Recursos Globales, Indosnow, Top Rubí, Mitges a Mitges, Embotits Can Rosés, El Bricaller, Cevagraf, Clínica Dental Las Torres, Perruqueria Hair Up, Charcuteria Domínguez, Cansaladeria Martínez Navarro, Llar d’infants Barrufet, Funny Education, Digital Sis, Dau Iniciatives, Tibet Tatoo, Prososphera, Ara Psicologia, Carpinteria Aluminio Fanny, Opticlinic, Dharma Ioga, Juma Electrogar, Z&CO, Passion Beauty, Petards Estarella, Brocoli, Clínica Oftalmològica Rubí i Peixateries Paco Paquita.

Un altre exemple: el grup de compra agregada impulsat per la Cambra de Terrassa i Sabadell

Resultats assolits
Baixa tensió
1a licitació (2014) 2a licitació (2015) 3a licitació (2016)
Empreses adherides 44 62 83
Contractes (milions €) 0,9 1,2 1,2
Consum (GWh/a) 5,7 8,4 7,9
Estalvi promig 30% 16% 20%
    • Compartir
    Pertany a: