Sou a: Inici / Ajuntament / Projectes estratègics / Rubí Brilla / Congrés Rubí Brilla / 3r Congrés Rubí Brilla

3r Congrés pel canvi de model energètic

La transició energètica com a factor de competitivitat

Banner 3r Congrés Rubí Brilla

Vídeos del congrés

Aquesta tercera edició del Congrés Nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic, que se celebrarà el pròxim divendres 11 de novembre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, se centrarà en l’autoconsum d’energia. A partir de l’experiència de Rubí, les diferents ponències exposaran exemples reals d’implantació d’instal·lacions fotovoltaiques per tal resoldre dubtes a nivell legal, tècnic i econòmic.

La primera part del congrés, que ja és una cita de referència per a la ciutadania, les empreses i les institucions, s’estructurarà en cinc ponències: el cas d’èxit de l’empresa rubinenca Continental Automotive; la perspectiva legal que aportarà l’advocat del gabinet Holtrop que defensa els drets dels petits inversors en plantes fotovoltaiques afectats per la regulació espanyola; el testimoni de l’empresa Sol Gironés, promotors de la primera instal·lació d’autoconsum industrial a Espanya i les propostes de finançament de Ecrowd!, Ecooo i Triodos Bank. Totes les persones participants clouran la sessió  matinal amb una taula rodona sobre instal·lacions dedicades a llars i comerços.

El congrés, ja a la tarda, reunirà en un debat pel canvi de model energètic representants polítics de cinc municipis que, seguint la proposta del projecte Rubí Brilla, han començat a treballar l’eficiència energètica: Rubí, Rota, Rivas-Vaciamadrid, San Sebastián de los Reyes i Las Palmas de Gran Canaria. 

Com cada any, el Congrés servirà també per presentar els resultats d’estalvi de les escoles de Rubí en el projecte 50/50. En el curs 2015-16, els centres han estalviat amb aquest programa més de 66.000 euros. En els 4 anys del projecte, els 12 centres públics que hi participen han estalviat pràcticament 300.000 euros.

  • Compartir