Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Saps que es molt fàcil demanar energia verda a la teva companyia? https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Saps que es molt fàcil demanar energia verda a la teva companyia?

El certificat origen renovable i la comercialització d'energia elèctrica.

L'ajuntament de Rubí, des del 2012 consumeix electricitat procedent exclusivament de fonts renovables. Qualsevol particular pot aconseguir el mateix. Pots demanar consumir energia renovable certificada a la teva companyia. Així ho preveu la llei i és fàcil de fer, tot i que és poc conegut pels ciutadans i consumidors encara.

És tan fàcil com demanar a la teva companyia un certificat d'origen renovable de l'electricitat que tu consumeixes al llarg de l'any. Al consumir X kwh a casa teva pots exigir a la teva companyia subministradora que compri el corresponent als teus X kwh a centrals elèctriques productores d'energia renovable. Que acabi passant això és garantit per un organisme governamental, la Comisión Nacional de la Energia (CNE), que ho comprova i emet els corresponents certificats d'energia renovable.

D'aquesta manera estem provocant de forma directa, amb la nostra acció, que les comercialitzadores hagin d'abastir-se en origen d'energia neta. El nostre acte (demanar un simple paper a la nostra comercialitzadora) té un efecte directe sobre el balanç de producció entre energies renovables i energies no renovables.

Moltes comercialitzadores compren energia de fonts renovables i poden emetre els certificats amb garantia de la CNE, però la majoria de consumidors no ho sap.. I si la teva companyia és una de les que no ho fa, canviar de comercialitzadora és molt fàcil. Tan sols es necessita una trucada o enviar un correu electrònic. Les mateixes empreses s'ocuparan de tot. Així que no tens excusa per a no consumir energia renovable!

A aquest article ho tens molt ben explicat.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0