Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acció 'Energia per a tothom' https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Acció 'Energia per a tothom'

Energia per tothomEl projecte Energia per a tothom s’adreça a aquells habitatges on viuen famílies nombroses amb menors a càrrec seu i als domicilis habitats per gent gran, tots ells amb una relació difícil entre l’energia que necessiten consumir i la factura que poden pagar.

Estudiants de la UPC, acompanyats de tècnics de Serveis Socials i de l’equip que desenvolupa el projecte Rubí Brilla, realitzen auditories energètiques en aquests habitatges. L’objectiu d’aquestes anàlisis és detectar quin tipus de subministraments tenen contractats i si utilitzen sistemes poc eficients (per exemple, si fan servir bombetes d’alt consum i estufes incandescents, que consumeixen molt i tenen un baix rendiment) per, d’aquesta manera, poder-los proposar alternatives i ajudes d’inversió.

També s’informa aquestes famílies de l’existència dels bons socials elèctrics, que comporten un descompte de més del 20% a la factura de la llum. Se’ls explica com poden sol·licitar aquest bo i quins requisits s’han de complir per poder-s’hi acollir.

S’entén que la frontera per estar o no en aquesta situació es troba, per una banda, en estar obligat a destinar més d’un 10% dels ingressos totals a cobrir les despeses energètiques anuals de l’habitatge (el doble que la mitjana) i, per l’altra, en ser incapaç de mantenir la llar a una temperatura adequada, sobretot durant els mesos més freds (almenys entre 18 i 21 graus).

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0