Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla d'inversions 2018-2019 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Pla d'inversions 2018-2019

El dilluns 4 de novembre és previst que s’iniciïn les obres de millora al pont del carrer de Sant Joan. Aquesta actuació, inclosa al Pla d’inversions, comportarà una millora de la mobilitat en aquesta via, especialment utilitzada per la ciutadania que viu a les urbanitzacions i vol accedir al centre de la ciutat.

Els treballs consistiran a eixamplar la vorera sud fins a uns tres metres d’amplada aproximadament, amb la introducció de bancs i jardineres, així com millorar i ampliar la vorera nord. La calçada del pont farà uns sis metres d’amplada i tindrà doble carril de circulació. El pont disposarà d’un nou enllumenat, s’instal·laran noves baranes, es traslladarà la canalització de la xarxa de gas afectada per les obres i es durà a terme una reparació superficial del pont.

Les obres tenen una durada estimada de sis mesos i s’executaran en diferents fases, durant les quals hi haurà les afectacions de trànsit següents:

FASE 1 (del 4 al 17 de novembre)

Durant aquesta primera fase es col·locaran les proteccions de seguretat als laterals del pont. La circulació de vehicles quedarà garantida. 

  • Les proteccions vinculades al passeig de la Riera es realitzaran en horari diürn i es garantirà la circulació de vehicles donant pas alternatiu.
  • Les tasques per col·locar les proteccions vinculades a la C-1413 es realitzaran en cap de setmana o excepcionalment alguna jornada en horari nocturn. Aquests treballs només afectaran el carril de la C-1413 en sentit nord i els vehicles es desviaran pel lateral d’aquesta via. 

FASE 2 (a partir del 18 de novembre i fins que finalitzin les obres)

Mentre s’executi aquesta fase i la següent, el pont del carrer de Sant Joan ESTARÀ TALLAT AL PAS DE VEHICLES. En canvi, es garantirà en tot moment un pas accessible per als vianants. 

  • Els itineraris alternatius habilitats durant les obres es plantegen per la C-1413, el pont de La Llana i el pont de Cova Solera.
  • Les línies 3 i 7 de RubíBus també estaran afectades per aquest tall. 
    • A partir de la parada de Can Fatjó ─a l’avinguda de Castellbisbal─, els autobusos es desviaran per l’avinguda de Can Fatjó, el carrer de Platí, el carrer de Luxemburg, l'avinguda de Cova Solera i arribaran fins a la parada d’Estació – Rubí+D, on recuperaran el recorregut normal. 
    • Les parades que quedaran temporalment anul·lades són les de Topazi, Sant Joan i Espoz i Mina.  

Afectacions viàries derivades de les obres al pont del carrer Sant Joan

FASE 3 (aproximadament un mes abans de la finalització de les obres) 

En aquesta darrera fase es realitzaran les tasques de reparació superficial del pont i es desmuntaran les proteccions. A mesura que avancin els treballs es podrà concretar la data d’inici d’aquesta tercera fase i les afectacions de mobilitat que pugui comportar.


DOCUMENTS